• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-zajednickim-nastupom-do-novih-infrastrukturnih-projekata-koji-se-podrzavaju-iz-fondova-euОпштину Стара Пазова међу бројним специфичностима, од већине локалних самоуправа у Србији, издваја и ненарушена мултинационалност, мултикултуралност и мултиконфесионалност. Поред Срба, као већинског становништва, у општини Стара Пазова живи велики број словачких породица. Словачка заједница у месту Стара Пазова је нарочито значајна, не само због чињенице што око 31% становника чине Словаци, већ и због тога што је то највећа словачка заједница у земљи.

Захваљујући традиционалној и историјској повезаности са Републиком Словачком, као и пријатељским и родбинским односима, Општина Стара Пазова се побратимила са општинама Подунајског микрорегиона Републике Словачке.

У радној посети Општини Стара Пазова, ове седмице борави словачка делегација из Општине Бела, из Словачке Републике, коју чине Матуш Крајчи, председник Општине, Јан Филип, асистент за међународне односе, Ленка Ковачова и Ана Ходонова, менаџерке за пројекте Европске уније. Тим поводом, одржан је и састанак двеју делегација са темом развијања сарадње две општине у области израде заједничких пројеката за добијање средстава ЕУ. Матуш Крајчи, председник Општине Бела је говорио о досадашњем искуству и конкректним пројектима које су реализовали захваљујући средствима из ЕУ - фондова, изразивши наду, да ће овај сусрет донети нове пројекте за обе стране.

У развој сарадње верује и Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, који је најавио да се већ у мају отварају конкурси за пројекте Дунавске стретегије, где могу да учествују све земље дунавског слива, а за средства, Општина Стара Пазова ће аплицирати са партнерима из Словачке.

„У интересу је свих грађана Општине Стара Пазова, да заједнички негујемо пријатељске односе и да ширимо сарадњу на свим пољима, са што више градова и општина из Европе. Данас смо са делегацијом из словачке Општине Бела, одржали један конструктиван састанак, на којем смо разговарали о свим могућностима заједничког аплицирања на конкурсе фондова ЕУ. Ми као држава на путу ка ЕУ, морамо што више да сарађујемо са државама чланицама ЕУ, а генерално политика државног врха јесте што бржа реализација евроинтеграција како би грађани Србије живели што боље. Већ почетком маја Општина Стара Пазова ће аплицирати на конкурсе за пројекте Дунавске стратегије, а сагледавајући до сада успешно реализоване пројете, сматрам да ћемо имати успеха и на овом, на којем право аплицирања имају све земље у дунавском сливу.“, истакао је, након састанка, Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке општине.

Сарадња Општине Стара Пазова и Општине Бела, почела је прошле године, гостовањем старопазовачког ансамбла КУД-а „Бранко Радичевић“ у Белој.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије