• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: недеља, 24. јун 2018. год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-pu-poletarac-dobila-novo-multifunkcionalno-igraliste-za-decu-sa-brojnim-sadrzajimaЗахваљујући одличној сарадњи Општине Стара Пазова, Предшколске установе „Полетерац” и Фондације Новак Ђоковић, вртић „Бубамара“ у Новој Пазови од јуче има потпуно ново, модерно опремљено игралиште за малишане. Свечаном отварању игралишта, које чине бројни мобилијари од љуљашки, тобогана, преко разних пењалица до вртешки, присуствовали су Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова, Милица Блешић, директорка ПУ „Полетарац“ и Горана Џуџа Јаковљевић, пројектна менаџерка Фондације.

Вредност постављених мобилијара је 13.000 евра, а малишани који бораве у овом објекту су кроз разне спортске игре имали прилике да опробају нове справе. Постављање дечијих игралишта реализовно је путем једног од бројних програма Фондације Новак Ђоковић, а ПУ „Полетарац“ је аплицирала са пројектом „Оплеменимо двориште вртића Бубамара“ чији је циљ био опремање дечијег игралишта у сврху обезбеђивања бољих услова за одрастање, игру и развој деце предшколског узраста.

Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова је истакао да је ово велики дан за децу и родитеље и да верује да ће многе генерације стасавати играјући се на новом игралишту.

„Најискреније се захваљујем Фондацији Новак Ђоковић, која је од великог броја вртића, који су конкурисали за ова средства, одабрала управо нашу Предшколску установу. Старопазовачка локална самоуправа је у пракси показала да брине о најмлађима, константно улажемо средства како би свим образовним установама обезбедили што квалитетније услове, а управо следи и неколико великих инвестиција на том пољу. При реализацији овог пројекта и постављању савременог мобилијара игралишта, наша локална самоуправа је пружила сву неопходну помоћ око прибављања потребних дозвола и одобрења“, додао је Милан Беара, заменик председника Општине.

„Истраживања показују да бављење спортом позитивно утиче на ментални, физички и социо-емоционални развој најмлађих. Мобилијари и адекватна опрема на игралиштима су од кључног значаја за развој деце, њиховог осећаја за кретање, стабилности, развијања координације и моторичких способности. Осим раног развоја, од изузетне важности је безбедност и сигурност деце током игре у вртићима. Игралишта подстичу децу на спортске активности, истраживање и стимулишу њихову снагу маште у додиру са природом, што је нашој Фондацији од изузетног значаја“, истакла је Горана Џуџа Јаковљевић, пројектна менаџерка Фондације.

Безбрижно одрастање и квалитетно детињство права су сваког детета. Ново дечије игралиште обогатиће свакодневне активности више од 350 малишана који бораве у овом објекту, на чему се захвалила Милица Блешић, директорка ПУ “Полетарац”.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије