• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: недеља, 24. јун 2018. год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-pokrajinski-sekretar-vuk-radojevic-u-razgovoru-sa-staropazovackim-poljoprivrednicima-i-stocarimaПокрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, боравио је ове недеље у општини Стара Пазова, где је у оквиру редовних активности Секретаријата посетио три пољопривредна домаћинства у Сурдуку и Белегишу.

Делегацију Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у Сурдуку је дочекао Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Милан Беара, заменик председника и сарадници, а заједно су обишли пољопривредно домаћинство Симе Пауновића и винарију Милановић у Сурдуку као и пољопривредно газдинство Зорана Личанина у Белегишу.

Окупљеним задругарима и пољопривредницима, покрајински секретар, Вук Радојевић је представио мере аграрне политике Секретаријата и одговарао на питања и давао савете пољопривредницима. Истакао је да је тренутно актуелно чак 13 конкурса Секретаријата, с мерама бесповратне подршке у области развоја пољопривреде и села, као и да су директна подстицајна средства пољопривредницима повећана са око 800 милиона динара од прошле године на скоро 1,4 милијарде у овој години.

Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова је овом приликом изјавио да ће локална самоуправа, на основу својих мера подршке пољопривреди, средином априла доделити за стотињак малих пољопривредних произвођача, који обрађују до пет хектара земље, по 50.000 динара помоћи у пролећној сетви.

Први пут ове године, Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду, подржао је младе и жене на селу са мерама које су усаглашене са Министарством пољопривреде, у виду подстицајних средства за младе пољопривреднике из старт – ап програма, на основу којих они могу да добију до милион и по динара, од чега је 75 одсто бесповратних средстава.

Пољопривредници су се захвалили покрајинским и локалним властима за бригу и помоћ коју пружају малим пољопривредним газдинствима.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије