• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-ministar-poljoprivrede-nedimovic-posetio-poljoprivredna-domacinstva-u-opstini-stara-pazovaУ оквиру представљања нових подстицајних мера Министарства пољопривреде и заштите животне средине Владе Републике Србије, општину Стара Пазова посетио је ресорни министар господин Бранислав Недимовић, и заједно са Ђорђем Радиновићем, председником Општине Стара Пазова, обишао млекару „Еко корп“ у Белегишу, а затим и пољопривредно газдинство породице Грујић у Војки.

„Министарству пољопривреде је циљ да се развијају мала, локална тржишта како би се развијали прерађивачки капацитети, јер је системски везано тржиште прерађивача и коопераната гарант стабилне пољопривредне производње“, нагласио је приликом обиласка, министар Недимовић. Он је у разговорима са присутним пољопривредним произвођачима рекао и да су расписани конкурси за бесповратна средства за прераду у пољопривреди и објаснио на које начине они могу да конкуришу.

Млекара "Еко Корп" у Белегишу производи дневно више од 20 тона млека и сарађује са локалним добављачима, што је јако важно за општину Стара Пазова, јер локални пољопривредници имају где да пласирају млеко и самим тим повећавају свој сточни фонд. Млекара планира да прошири своју производњу, а локална самоуправа ће да помогне изградњу нових погона, јер то значи и нова радна места, рекао је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

„Ми смо ту да помогнемо када почне изградња нових погона у ономе што је у нашој надлежности, а то су неопходне дозволе потребне за проширење. Општина Стара Пазова је препознатљива по помоћи коју нуди свим инвеститорима, било да је реч о отварањима нових, или проширењима постојећих погона како би се инвестиција што пре реализовала, јер свака нова инвестиција доноси и нова радна места“, истакао је Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке општине.

Након Белегиша, министар Недимовић је обишао пољопривредно газдинство породице Грујић у Војки, где је имао прилику да обиђе и новоизграђену кружну раскрсницу и реконструисан центар села, где је уграђено око 870 тона асфалта са најмодернијим пратећим мобилијаром.

Министар Недимовић је похвалио пољопривредно домаћинство породице Грујић, која се бави земљорадњом и сточарством, закључивши да у Србији и те како може квалитетно да се живи и приходује од пољопривреде.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије