• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-delegacija-opstine-stara-pazova-posetila-opstinu-nova-gorica-u-sloveniji-odrzani-susreti-sa-slovenackim-privrednicimaНакон успешних привредних и билатералних сусрета у Немачкој, Аустрији и Мађарској, руководство Општине Стара Пазова наставља са доказано добром праксом, ширења и успостављања нових сарадњи са Општинама и привредницима из европских земаља.

Делегација Општине Стара Пазова коју су чинили Ђорђе Радиновић, председник општине, Марина Савић, помоћница председника општине за економски развој и стратешки маркетинг, Владимир Јовановић, помоћник председника за међунационалне односе и регионалну сарадњу, Дарко Исаиловић, директор ЈУП Урбанизам из Старе Пазове, Велибор Катић, начелник Одељења за спорт и омладину и Владимир Керкез, директор старопазовачког Центра за културу, боравили су у тродневној посети Општини Нова Горица у Словенији.

Приликом посете, која је иницирана од општинског руководства, а остварена уз помоћ привредника који послује управо на територији наше општине, директора компаније „Беланта“, представништва италијанске компаније „ILCAM“, господина Приможа Краљича, који је родом из Нове Горице, успостављена је међународна сарадња са Словенијом. Окосница будуће сарадње биће заједничко аплицирање у пројектима Европске уније, као и повезивање привредних субјеката из општина Стара Пазова и Нова Горица. Велики потенцијал за сарадњу постоји и на пољу спорта и културе.

Добродошлицу делегацији пожелео је Матеј Арчон, градоначелник Нове Горице, а током боравка у Словенији, делегација старопазовачке општине, одржала је бројне састанке са представницима Регионалне привредне коморе, општинске привредне коморе, Технолошког парка, Регионалне развојне агенције као и са привредницима из Словеније. У пратњи домаћина, гости су обишли и постројење за пречишћавање отпадних вода, пројекат реализован донацијом Европске уније.

С обзиром да се ова словеначка општина налази на самој граници са Италијом, руководство општине Стара Пазова искористило је прилику и посетило фабрику компаније „ILCAM“ у Италији, чија инвестиција је 2015. године реализована у Старој Пазови, чиме је потврђено да реномиране и светски успешне компаније у Општини Стара Пазова налазе поузданог партнера и адекватно место за своју инвестицију.

Делегација Општине Нова Горица и словеначки привредници током маја месеца посетиће Општину Стара Пазова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије