• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: недеља, 27. мај 2018. год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-drzavni-sekretar-ivan-bosnjak-prvom-coveku-staropazovacke-opstine-potvrdio-dobijanje-statusa-gradaСтратешки циљ коме општинско руководство Општине Стара Пазова тежи и усмерава сву своју енергију протеклих четири године, јесте добијање - статуса града. Сви инфраструктурни пројекти, који су до сада реализовани, попут реконструкције центара већине насеља, изградње савремених објеката вртића, обнове домова културе, асфалтирања свих улица у насељима, изградње саобраћајница, обнове објеката здравства, културе, спорта и улагања у црквено – верске објекте, али и они на чијој реализацији се вредно ради, усмерени су ка том циљу.

Једна од најразвијенијих сремских Општина у више наврата је од стране државног и покрајинског врха истицана као пример како би се једна локална самоуправа требала развијати. Подршку напорима ка добијању статуса града, Општина Стара Пазова има и од Министарства државне управе и локалне самоуправе, чији је државни секретар Иван Бошњак, данас одржао радни састанак са председником Општине Стара Пазова, Ђорђем Радиновићем и његовим најближим сарадницима.

Државни секретар се у разговору осврнуо на све кључне аспекте сарадње локалних самоуправа са поменутим Министарством, уз осврт на актуелне измене у законима, а затим нагласио да је Општина Стара Пазова једна од ретких средина у којој популација расте и да месне заједнице које је чине, као и сама Стара Пазова, и географски и економски прерастају ниво једне општине.

„Ваша локална самоуправа може да се дичи чињеницом да је једна од ретких средина где популација убрзано расте, те да географски и економски прераста ниво Општине. Данас смо причали о веома важној теми, како за општинско руководство, тако и за заједницу која живи у овој сремској Општини. Сматрамо да би и те како корисно било, првенствено за грађане, а затим и за привредне субјекте, да она добије статус града. Ми ћемо се, као Министарство, у директној комуникацији са свим релевантним институцијама, побринути да до овог процеса, у законским оквирима и дође. Мислим да визија коју има и којој стреми локално руководство овде у Старој Пазови, заиста може да се реализује, а када то тога дође може да послужи као добар пример за друге средине.“ изјавио је државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Иван Бошњак.

Општина Стара Пазова је у експанзији, и по растућем броју становника и по развијености привреде и заиста заслужује да добије статус града, потврдио је први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић, нагласивши да је ово био планирани пут ка циљу, који је подразумевао реализацију многих инфраструктурних и комуналних пројеката у протеклом периоду, као и да огроман посао тек предстоји.

„Све што смо до сада радили, радили смо како би грађани наше Општине живели што боље. Управо да би грађани лакше и ефикасније решавали своје проблеме и потребе, ми смо се, као локално руководство, посветили стварању свих предуслова како би наша Општина добила статус града. Статусом града ми би, на пример, добили виши степен и виши ниво организације полиције, Дома здравља, добили би филијалу Пореске управе, Привредни суд итд. Добијање статуса града омогућиће још бржи и равномернији развој свих насеља у Општини, тада већ град Стара Пазова имала би више градских Општина. Статус града представљао би врхунац зацртаног плана општинског руководства, а обезбедио би од Републичке Владе и веће ингеренције што би опет значило још лакше решавање текућих проблема и отварање врата ка даљем привредном развоју“, рекао је, између осталог, први човек старопазовачке Општине.

Теме данашњег разговора биле су и надлежности Министарства и усаглашавање са изменама Закона о локалној самоуправи, планови Министарства за 2017. годину, односно, упознавање са обавезама локалних самоуправа у предстојећој години. Састанку су, поред председника општине Ђорђа Радиновића, присуствовали и Милан Беара, заменик председника Општине, Марина Савић и Владимир Јовановић, помоћници председника Општине Стара Пазова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије