• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-podrska-pokrajine-opstini-stara-pazova-u-regresiranju-troskova-prevoza-ucenika-srednjih-skolaОпштина Стара Пазова традиционално, сваке године, субвенционише превоз ученика средњих школа и студената са око 32 милиона динара. Један део тих средстава, намењен искључиво за превоз ученика средњих школа, који имају пребивалиште на територији општине Стара Пазова, у износу од око 4 милиона динара, обезбеђен је преко Конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине. Остатак новчаних средстава, од око 28 милиона динара за превоз ученика и студената, директно покрива старопазовачка локална самоуправа.

У холу Покрајинске владе у Новом Саду данас су свечано потписани Уговори о додели средстава за регресирање превоза ученика средњих школа у АП Војводини за период септембар – децембар 2016, која су обезбеђена Конкурсом Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине.

Уговор је у име Општине Стара Пазова потписао заменик председника Општине Стара Пазова, Милан Беара, а по овом Конкурсу, наша Општина ће добити подршку са око 4 милиона динара намењених искључиво за регресирање превоза ученика средњих школа.

„Да би у што већој мери растеретили буџет Општине, ми са великом пажњом пратимо све конкурсе које расписују покрајинске и републичке институције. Овога пута конкурисали смо за регресирање трошкова превоза ученика средњих школа и добили средства у износу од око 4 милиона динара, које је обезбедила Покрајинска влада. Наша локална самоуправа брине о потребама ученика и студената, где сваке године субвенционишемо њихов превоз у смислу одласка и повратка са наставе. Средства која смо данас добили, потписивањем овог уговора, чини део средстава, око 11%, од поменутог укупног износа, који општина издваја у ове намене. Ми ћемо и даље наставити да пратимо и да аплицирамо, по различитим основама за доступна средства, из Републике и Покрајине, како би олакшали финансирање за релевантне категорије становништва, и самим тим омогућили квалитетније функционисање свих сфера друштвеног живота“, изјавио је медијима, након потписивања Уговора, Милан Беара, заменик председника Општине Стара Пазова.

С обзиром да велики број средњошколаца, њих 1443, који имају пребивалиште на територији општине Стара Пазова и који су уписали неку од средњих школа у овој школској години, путују до школа, како међумесним, тако и међуградским превозом у Београд и Земун, Општина Стара Пазова годинама уназад учествује у покрићу дела трошкова њиховог превоза како би се олакшао породични кућни буџет. Покрајински секретаријат за образовање прописе, управу и националне мањине, овим Конкурсом обезбедио је укупно 70.800.000 динара за 43 општине и неколико градова у АП Војводини.

Након свечаног потписивања Уговора, потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, представио је и могућности инвестирања у области образовања, планиране за наредне три године.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије