• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-vojcani-ulaze-u-novu-godinu-sa-novim-uredjenim-centrom-i-novom-modernom-kruznom-raskrsnicomНакон потписивања тројног Уговора о реализацији пројекта уређења центра Војке са Министарством привреде и изабраним извођачем радова, фирмом „Војводинапут“, крајем октобра месеца почели су радови на реконструкцији центра и изградњи кружне раскрснице. Ова инвестиција, вредна око 40 милиона динара, представља први заједнички пројекат Министарства привреде Републике Србије и Општине Стара Пазова. Половину средстава за реализацију пројекта обезбедило је поменуто министарство, док је преосталих 50 одсто инвестиције Општина издвојила из свог буџета.

Радове на уређењу и реконструкцији центра Војке, која је ове године обележила значајан јубилеј – 6 векова од првих писаних докумената о њој, редовно обилази председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић у пратњи својих блиских сарадника и председника МЗ Војка Љубана Скопљака.

Важно је нагласити, да су у овом сложеном пројекту, тренутно у завршној фази радови на измештању електричних, водоводних, канализационих и гасних инсталација, постављање инсталација за јавну расвету, изградња канала за одвођење атмосферских вода и изградња нових пешачких стаза, изјавио је председник Радиновић приликом обиласка радова и након разговора са извођачима.

„Веома ми је драго да радови напредују. Тренутно се на терену одвија више операција паралелно, и све теку по предвиђеној динамици. Временски услови последњих неколико дана ишли су на руку радницима и радило се пуним капацитетом. Надамо се да ће нас време и даље послужити, те да ће до краја децембра бити изграђена кружна раскрсница. Ово је веома битна инвестиција за Војку и њене мештане и ми нисмо имали стрпљења да сачекамо пролеће како би кренули са радовима. Радујемо се што ће њени мештани већ за Нову годину прошетати у потпуно новом амбијенту, те да ће, као и Стари и Нови Бановци и Нова Пазова, добити модеран изглед центра и кружну раскрсницу, која ће омогућити безбеднији и ефикаснији проток саобраћаја“, нагласио је председник Радиновић током обиласка.

Комплетна реконструкција свих подземних инсталација и изградња саме кружне раскрснице представљају главну фазу радова чији се завршетак очекује до краја године. Извођачи радова процењују да је завршена 1/3 реконструкције центра овог села. Након изградње кружне раскрснице у центру Војке и постављања потпуно новог пратећег мобилијара у виду аутобуских стајалишта, паркинга, клупи, канти за отпадке и јавне расвете, Војчани ће добити нови изглед центра по угледу на уређене мање градове, каквих има у развијеним Европским земљама.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије