• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: недеља, 27. мај 2018. год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-pu-poletarac-dobija-novo-multifunkcionalno-igraliste-za-decuОбјекат „Бубамара“, ПУ „Полетарац“, који се налази у Новој Пазови, ускоро ће добити ново дечије игралиште захваљујући донацији Фондације „Новак Ђоковић“. Уговор о донацији потпуно новог, мултифункционалног дечијег игралишта на отвореном и пратеће опреме потписали су данас у згради Општине Стара Пазова, председник Општине, Ђорђе Радиновић, Горана Џуџа Јаковљевић у име Фондације и директорка ПУ „Полетарац“, Милица Блешић.

ПУ „Полетарац“ је аплицирала на званичном конкурсу Фондације, која носи име нашег најуспешнијег спортисте, Новака Ђоковића, са пројектом „Оплеменимо двориште вртића Бубамара“ чији је циљ опремање дечијег игралишта у сврху обезбеђивања бољих услова за одрастање, игру и развој деце предшколског узраста. Фондација је подржала овај пројекат и на радост свих малишана, њихових родитеља и васпитача, од идућег пролећа , деца ће моћи да се играју на новим, сигурним справама чија је вредност око 1,5 милиона динара.

Општина Стара Пазова је такође подржала овај пројекат, јер у поменутом објекту борави око 370 малишана, узраста од једне до шесте године, који до сада нису имали адекватно игралиште за игру. Како би обезбедила сигурност деце која бораве у вртићу, Општина ће пружити сву неопходну помоћ при реализацији и постављању мобилијара, као и при прибављању свих неопходних дозвола и одобрења за извођење радова.

„Најискреније се захваљујем Фондацији „Новак Ђоковић“ која је од великог броја вртића из целе Србије, који су конкурисали за ова средства, одабрала нашу Предшколску установу. Ово је веома лепа вест за све малишане и могу да замислим њихово одушевљење када буду угледали нове справе за игру. Општина Стара Пазова ће учинити све неопходно да се овај пројекат реализује по предвиђеној динамици и у предвиђеном року, јер када се ради о образовању и развоју деце, препрека не сме бити“, нагласио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

„У децембру 2015. године смо конкурисали са својим пројектом на конкурс Фондације и веома нам је драго да ћемо нашим малишанима приредити овако лепо изненађење. До сада нисмо имали игралиште у дворишту вртића „Бубамара“, а боравак на отвореном и физичка активност, веома су битни за здрав и нормалан развој сваког детета. Захваљујем се Фондацији у име сваког детета, родитеља и васпитача на овој донацији, а Општини Стара Пазова се захваљујемо на великој помоћи око припреме свих неопходних докумената и на добијању неопходних дозвола“, истакла је директорка ПУ „Полетарац“, Милица Блешић.

„Нама је драго да сте нашу донацију прихватили овако како јесте. Конкуренција на нашем овогодишњем конкурсу је била велика, али у складу са нашом мисијом и визијом, желимо да помогнемо тамо где је помоћ потребна. Одлучили смо се на овај корак, јер је последњих година све приметније да деца мање времена проводе на отвореном, а више уз рачунаре, таблете и телефоне. Јако је важно да деца, поготово предшколског узраста, проводе у игри на отвореном бавећи се спортским активностима. Надамо се да ће деца бити задовољна овом донацијом и новим справама“, изјавила је Горана Џуџа Јаковљевић, представница Фондације „Новак Ђоковић“.

Према нацрту пројекта, део дечијег игралишта биће прилагођено само за децу узраста до три године, док ће на другом делу игралишта бити постављене справе за децу старију од три године. Ново игралиште би требало да буде завршено за око 60 дана.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије