• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-zahvaljujuci-opstini-stara-pazova-u-naselju-banovci-dunav-gradi-se-hram-prep-mati-angelineНа велико задовољство и радост великог броја верника, грађана насеља Бановци – Дунав, Његово преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, уз саслужење свештеника старопазовачког намесништва, освештао је плац на коме ускоро почиње изградња првог храма посвећеног Преподобној мати Ангелини у епархији сремској Српске Православне Цркве, а и шире.

Несебичну помоћ у изградњи будуће богомоље у насељу Каблар пружила је Општина Стара Пазова обезбедивши, без надокнаде, плац површине 31 ар, где ће се градити храм и парохијски дом, а по речима првог човека старопазовачке Општине, Ђорђа Радиновића, локална самоуправа ће, као и у протеклом периоду, и убудуће водити рачуна о духовном животу својих грађана, улажући у реконструкцију и изградњу цркава и храмова, гробаља и осталих црквено-верских објеката.

„Руководство Општине Стара Пазова и ја лично, посвећујемо велику пажњу потребама у раду свих верских заједница код нас, јер је то веома важно за наше грађане. Осећамо своју дужност да пружимо верницима све што је неопходно, нарочито када је у питању уређење, деценијама необнављаних, храмова на територији наше Општине. Каблар се, као насеље, у последњих неколико деценија нагло развијало, и са те стране гледано, постало је центар Подунавља. Управо из тог разлога, његови становници заслужују да имају један нови храм, што је свакако и у складу саповећањем броја становника. Општина Стара Пазова ће из буџета издвојити значајна новчана средства у изградњу храма Преподобне мати Ангелине, који ће временом постати место окупљања свих генерација, нарочито младих, који су велики залог боље, лепше и успешније општине Стара Пазова“, истакао је председник општине, Ђорђе Радиновић.

Након свечаног чина освећења места на коме ће бити изграђен храм и крст, који је постављен на централном олтарском делу, епископ сремски Василије обратио се бројним верницима, који су присуствовали овом чину. Уз речи захвалности упућене локалној самоуправи и њеном руководству на великом дару и предусретљивости, истакао је да је велика радост што ће управо насеље Бановци-Дунав добити први храм посвећен св. Ангелини, једној од најзначајнијих историјских личности за Срем, који је походила са својим синовима и где је пре пет векова мисионарила ширећи и бранећи Православну веру.

На крају обраћања, епископ се још једном најсрдачније захвалио председнику Општине Стара Пазова, Ђорђу Радиновићу, на великој помоћи коју пружа Српској Православној Цркви и истакао да је наша општина прави пример како се негује, не само Православна, већ свака друга традиционална конфесија на територији Општине, па и ван њених граница.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије