• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-opstina-potpisala-ugovor-pocinju-radovi-na-rekonstrukciji-i-uredjenju-centra-vojkeНакон инвестиција у реконструкције и обнове центара старопазовачких насеља: Нове Пазове, Старих и Нових Бановаца, ускоро ће и центар насеља Војка добити свој нови модерни изглед. Захваљујући добром и благовременом планирању, квалитетној припреми свих неопходних предрадњи за конкурисање и учешће у републичким суфинансирајућим пројектима, Општина Стара Пазова потписала је тројни Уговор о реализацији пројекта уређења центра Војке са Министарством привреде и изабраним извођачем радова „Војводинапут а.д, Нови Сад“.

Уговор о реализацији пројекта су, у среду, 05. октобра, у просторијама Министарства привреде Републике Србије потписали државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић и Марко Цигић, директор предузећа „Војводинапут а.д, Нови Сад“. Са потписивањем Уговора створени су услови да се у најскоријем року, а у складу са временским условима, може приступити радовима на терену.

Јавни позив Министарства привреде, који је намењен за пројекте у оквиру Програма унапређења локалне и регионалне инфраструктуре - Градимо заједно, има за циљ подизање капацитета јединица локалних самоуправа кроз унапређење инфраструктуре, стандарда и квалитета живота грађана.

Захваљујући ажурности општинског тима, уз раније већ припремљену пројектно-техничку документацију и захваљујући добром планирању буџетских средстава, Општина Стара Пазова је међу првим локалним самоуправама, која је добила средства на Конкурсу и потписала Уговор о реализацији пројекта. Поменуто суфинансирање предвиђа да са по 50% учешћа у финансирању учествују Министарство привреде и Општина Стара Пазова.

Да подсетимо, у протеклих пар година, реконструисани су и потпуно уређени центар Нове Пазове, Старих и Нових Бановаца, по реду приоритета реализоване су и многе друге инвестиције у виталне инфраструктурне пројекте попут асфалтирања свих неасфалтираних улица, уређења и обнове објеката из области: здравства, образовања (школе и вртићи), културе и спорта. Константно се улаже и у обнову црквено-верских објеката (цркве, гробља и капеле), који су од великог значаја за потребе грађана. План руководства локалне самоуправе је да се настави са редовним улагањем у инфраструктуру како би сва насеља на територији наше општине добила изглед модерних европских градића.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије