• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-Mini-intervju-Vecernje-NovostiУ општини Стара Пазова до краја године уводе измене у Просторном плану ради још већих инвестиција. Привредне погодности и у Новим Бановцима, Голубинцима и Војки.

СТАРА ПАЗОВА - Добро локацијски смештена и опремљена индустријска зона прави је магнет за велике компаније, озбиљне улагаче европског и светског ранга, који желе без ризика и финансијски прорачунато да инвестирају у развој бизниса, сматра Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова, који је почео други мандат на челу ове просперитетне сремске општине. А, да су квалитетно организоване привредне зоне мотор развоја локалне средине, доказ је баш ова општина, која закључно са јуном има 3.300 привредних предузећа.

Тимским радом, одговорним приступом и великим трудом, Општина Стара Пазова постала је поуздан партнер, како домаћим тако и страним улагачима, оцењују у локалној самоуправи за "Новости". Инвеститоре занима привредна зона која испуњава услове за пун капацитет производње и несметано пословање, јер имају на располагању прикључке на струју, гас, воду, канализацију, као и путну инфраструктуру, и што је најважније, добре прилазе за велики транспорт.

- Наш велики успех је отварање две потпуно нове, комунално опремљене индустријске зоне: централне и зоне "Лог центар" у Новим Бановцима. Данас нова централна радна зона са 389 хектара спада у једну од најперспективнијих у земљи. У њој су велика трговинска светска имена, попут белгијске компаније "Делез" са логистичким центром од 72.000 метара квадратна, просечне дневне фреквенције од 500 шлепера, са планираних 750 радних места. Овде послује са дистрибутивним центром од 20.000 метара квадратна домаћа компанија ДТС ("Делта Транспортни систем") са око 400 запослених, а изградњу великог дистрибутивног објекта од 50.000 квадратних метара, започео је и немачки трговински гигант "Лидл" - предочава Радиновић, челник општине, на чијој су територији четири радне зоне на укупној површини од 1.500 хектара.

Израдом планске документације, поред Старе, Нове Пазове и Крњешеваца, могућност формирања привредних зона добили су Нови Бановци, Голубинци и Војка.

- Ово је од вишеструког значаја, како за развој ових места, тако и за саме грађане, који ће имати могућност за боља радна места и квалитетнији живот - истиче Радиновић и додаје да до краја године изменом просторног плана општине Стара Пазова, свако место у овој општини имаће своју привредну зону.

УСПЕШНО ПОСЛОВАЊЕ
У Старопазовачким индустријским зонама успешно послују и "Ајмакс", "Мерцедес Бенц", "Нестле", "Волво", "Сканија", "Хускварна", "Горење", "Де-Ха-Ел", "Милбауер", "Алумил", "Милшпед", "Грубин", "Греинер" и ЈП "Пакиџинг", "Артинвест", a најновији су "Беланта" д. о. о, "Пладос Телма" д.о.о. и многи други.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије