• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Модел којим грађани и локална самоуправа заједно инвестирају у реконструкцију центра Нове Пазове, изградњу спортске хале у Голубинцима, вртића у БелегишуНакон прве транше Муниципалних обвезница у вредности од 125.000.000 динара које су реализоване почетком 2014. године, Општина Стара Пазова, званично започиње јавни пласман друге транше обвезница, који ће се реализовати под покровитељством Уникредит (UniCredit) банке.

Тим поводом Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова званично је потписао Уговор са Енриком Вердошом, чланом Извршног одбора Уникредит банке, задуженог за Сектор корпоративног и инвестиционог банкарства.

У питању је пласман 12.500 обвезница појединачне вредности од 10.000 динара, односно укупне вредности 125.000.000 динара, каматне стопе од 6 одсто и са периодом отплате од пет година (без grace периода). Општинско веће Општине Стара Пазова потврдило је избор најповољнијег понуђача својом Одлуком 22. августа 2014. године. Као и прва транша, поменута средства намењена су за завршетак реализације капиталних пројеката и користе се у циљу: уређења центра насеља Нова Пазова, изградње спортске хале са кугланом у насељу Голубинци и изградње вртића у насељу Белегиш.

„Захваљујући изузетно квалитетној сарадњи, коју имамо са Сталном конференцијом градова и општина пре извесног времена дошли смо на замисао да један део својих локалних пројеката инвестирамо путем модела пласмана Муниципалних обвезница. Верујемо да ће се ово показати као одличан потез, јер ће омогућити да грађани, односно физичка и правна лица уз повољније услове од тренутно доступних штедњи у банкама, преко своје Општине, помогну да се, у њиховом блиском окружењу, реализују пројекти од виталног значаја за свакодневни живот. Овим путем бих захвалио и Уникредит банци и господину Вердоши на најповољнијој понуди, која ће омогућити да заједно са нама партнерски постану део улагања у будућност старопазовачке Општине“, истакао је у свом обраћању, након званичног потписивања Уговора, Ђорђе Радиновић, председник Општине.

„Поносни смо што је Уникредит банка изабрана за партнера у овом важном финансијском пројекту за Стару Пазову. Вођени нашим системом вредности, активно учествујемо и пружању подршке развоју локалних заједница и унапређењу услова живота. Као друштвено одговорна компанија подржавамо одрживе пројекте од којих ће корист имати не само локалне самоуправе, већ и њени грађани“, рекао је Енрико Вердоша, члан Извршног одбора Уникредит банке, задужен за Сектор корпоративног и инвестиционог банкарства.

Да подсетимо, Муниципалне обвезнице су нови финансијски инструмент у нашој земљи, конкурентнији од класичних облика штедње у који ће грађани, као нови вид штедње моћи да улажу свој новац. Укључујући ову другу траншу Општина Стара Пазова до сада је емитовала 250.000.000 динара и укупан износ је намењен радовима на реализацији поменута три пројекта.

План је да Муниципалне обвезнице из друге транше буду доступне грађанима у првом кварталу 2015. године, о чему ће накнадно и благовремено јавност бити упозната путем локалних и националних медија, као и путем званичне интернет странице Општине Стара Пазова (www.starapazova.rs).

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије