• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Додатних 18 милиона евра инвестиција и 120 нових радних местаУ старопазовачкој Општини ускоро ће, захваљујући новој страној инвестицији и проширењу производних капацитета, бити отворена драгоцена нова радна места. У питању је, један од највећих послодаваца на територији Општине - компанија “Streit Nova”, где ће се у наредном периоду упослити још 120 радника.

Oво је у петак, 14. новембра у Влади Републике Србије прецизирано потписивањем Меморандума о разумевању о инвестирању компаније "Meita – Streit Grupe" у Старој Пазови, која ће бити намењена проширењу производних капацитета у вредности од 18 милиона евра и инвестиције од 30 милиона евра за изградњу погона у Обреновцу. Инвестиција ове компаније, у оквиру предвиђених активности, достићи ће 48 милиона евра.

Меморандум су потписали министар привреде Жељко Сертић и председник "Meita Group" Бен Че, као и извршни директор "Streit Group" Реми Бартелме, затим, градоначелник града Беoграда Синиша Мали, председник Oпштине Стара Пазова Ђорђе Радиновић и Мирослав Чучковић, председник Општине Обреновац.

"Повољно окружење за инвеститоре и њихово пословање и ефикасна администрација локалне самоуправе су примарни задаци, за чије остварење сам се, пре нешто више од две године, ангажовао са својим тимом. Ова и друге досадашње инвестиције показатељи су значајног успеха на том пољу, а наш крајњи циљ је континуитет у подизању квалитета живота грађана и олакшање егзистенције и њихових свакодневних потреба. Пред нама је још много посла и обавеза које захтевају добру и одрживу стратегију, посвећеност и истрајност у раду", поручио је поводом догађаја у Влади Србије председник Радиновић.

„Streit Nova“ се бави производњом делова за аутоиндустрију и у Старој Пазови запошљава преко 200 радника металске струке. Новим проширењем капацитета у вредности од 18 милиона евра запослиће се нових 120 радника у наредне 3 године. Проширење капацитета и додатно запошљавање радника резултат је изузетне сарадње старопазовачке локалне самоуправе и ове реномиране светске компаније. Компанија „Streit Nova“ је започела своје пословање доласком у старопазовачку Општину још 2004. године када је реализована brownfield инвестиција и основана фабрика у Новој Пазови. Све до 2013. године фабрика се успешно бавила производњом и извозом компоненти за аутомобиле произвођaча Renault, Peugeot, Citroen, Honeywell итд. Садашњи погони фабрике, који су свечано отворени у фебруару 2014. године, простиру се на око 6.000 квадратних метара, а још 2000 квадрата намењено је административним службама.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије