• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

70-годишњи дуг и поштовање ослободиоцимаОво је година, која је широм наше земље посвећена обележавању 70.-ој годишњици од ослобођења у Другом светоском рату. Октобар 23. је и ове године посвећен сећању на несебичну жртву ослободиоца старопазовачке Општине, који су спремно бранили своју отаџбину не жалећи себе и своје животе.

Празник је обележен полагањем венаца и цвећа на више спомен обележја у општини Стара Пазова, а скуп свих поштоваоца бораца НОР-а и њихових потомака почео је пријемом и разговором са руководством Општине Стара Пазова. Делегације су примили Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Радоје Благојевић, председник Скупштине општине Стара Пазова и Бранислава Мали, помоћник председника Општине.

Уз осврт на неизмерљиву вредност слободе једног народа и једне земље, који су пре и изнад свега, присутни су се подсетили свих верних и храбрих синова старопазовачке Општине, учесника борбе против фашизма и жртава фашистичког терора.

Након краћег пријема и поздравних речи председника Општине и председника Скупштине општине сви окупљени грађани и поштоваоци су кренули ка спомен обележју у центру Старе Пазове. Овде су у знак захвалности и поштовања, након минута ћутања, своје венце су положили Општина Стара Пазова, Општински одбор СУБНОР-а Старе Пазове, Нова комунистичка партија Југославије, као и представници Социјалистичке омладине.

У име ОО СУБНОР-а Стара Пазова пригодним говором присутнима се обратио председник Милан Пјевац, још једном подсећајући на ратне подвиге у борби за ослобођење, који ће се вечито памтити.

Истовремено, делегације ОО СУБНОР-а положиле су цвеће на Спомен обележјима народним херојима уз учешће ученика ОШ „Вера Мишчевић“ у Белегишу и ОШ „Бошко Плаковљевић Пинки“ и ОШ „Херој Јанко Чмелик“ у Старој Пазови.

Поводом Дана ослобођења од фашизма, традиционално венци су положени на спомен обележјима и у другим насељима општине Стара Пазова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије