• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Задовољни посетиоци и учесници 8 Регионалног сајма привреде у Новој ПазовиОвогодишњи, управо завршени, осми по реду, Регионални сајам привреде донео је прегршт новитета са привредне сцене регије Срема, а и шире. Међу 100 излагача, који су посетиоцима Сајма представили свој производни програм, своје делатности за које су се као привредници определили, новитете и пословна достигнућа нашле су се бројне бранше.

Од металне и пластичарске индустрије, ауто индустрије, хемијске индустријe, грађевинарства, пољопривредне механизације, па све до туризма, угоститељства, текстила и кућне радиности. Главни организатори Сајма били су Сремска привредна комора и Општина Стара Пазова, уз подршку Покрајинског серетаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова.

Сајам је свечано отворен уз стихове песме „Диван је привредни Срем“, што је и гесло манифестације, у присуству високих званица Владе Републике Србије, представника коморског система Републике Србије, делегација из пријатељских земаља и региона, као и многих других уважених гостију из света привреде.

На самом почетку свечаног програма све учеснике и уважене госте поздравио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, који је у својој поздравној речи између осталог нагласио: „Циљ којим се, као организатори Сајма, руководимо је да ова манифестација буде мост који повезује привреднике, да стратешки подржимо даљи развој привреде, како у Срему, тако и изван овог региона. Једно од наших највећих достигнућа је успешно позиционирање Регионалног сајама привреде као препознатљивог бренда, не само међу привредницима, већ и међу стручним институцијама и грађанством. Вишегодишња традиција одржавања сајма и све већи број излагача најразличитијих бранши, сведочи о значају и улози овог привредног догађаја. Нека програм овогодишњег Сајма буде разлог више да нас овде у старопазовачкој Општини посетите и следеће године!“

Потом су се присутнима обратили и председник Сремске привредне коморе, Ђорђе Божић, као и потпредседник Привредне коморе Србије, Здравко Јелушић.

Свечани тренутак отварања припао је Игору Мировићу, који је у свом обраћању истакао значај привредног развоја старопазовачке општине, који се огледа у привлачењу страних и домаћих инвеститора, као и приметном развоју локалне инфраструктуре. „Предузетнички дух који овде влада поткрепљује чињеницу да се кроз развој приватног бизниса може допринети изласку из економске кризе, а да су управо овакви сајмови прилика за нова пословна познанства и контакте. Још један значајан фактор су људи, јер није кључни пазовачки успех у томе што се налазите близу магистралних путева већ иницијатива, рад и развојни пројекти који се овде спроводе“, закључио је Мировић на крају свог обраћања.

Изложбени програм Сајма су, ове године, нарочито обогатиле презентације на актуелне теме, где се могло више чути о социјалном предузетништву као важној грани подршке развоју привреде, сивој економији и њеним последицама, увозу на тржиште Руске Федерације и извозним потенцијалима, који су ововремена прилика за нашу земљу.

Посебну пажњу привукао је и мини Сајам запошљавања, који је окупио велики број заинтересованих посетилаца, а још један новитет било је и представљање Српске академије иновационих наука, која је имала прилику да се са својим изложбеним програмом, после више поставки у престоници, први пут представи у једној локалној средини.

Напор који, у реализацију и промоцију Сајма и његових циљева, заједнички улажу Сремска привредна комора и Општина Стара Пазова, али и привредници и учесници, из године у годину, доносе видљиве резултате. Ово је и повод више да се привреди и свим њеним пратећим садржајима, и у наредним годинама, укаже неопходна пажња и подршка, када Општину Стара Пазова, пазовачке привреднике и Пазовчане очекује десетогодишњи јубилеј - првог Регионалног сајма привреде.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије