• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Подстицај Oпштине за оспособљавање и запошљавање младих стручних кадроваТрећу годину заредом Општина Стара Пазова у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду, запошљавање и равноправност полова и Националном службом за запошљавање (Покрајинска служба за запошљавање) реализује Конкурс за учешће у финансирању стручног оспособљавања незапослених лица-приправника.

И овај пут захваљујући финансијској подршци Општине и Покрајинског секретаријата, кроз Конкурс је одређено девет младих приправника са територије старопазовачке Општине, који ће наредних 12 месеци бити запослени код осам послодаваца. Уговоре је у име Општине Стара Пазова потписао председник Ђорђе Радиновић, док је друга страна уговора предвиђена за послодавце који су испунили услове Конкурса.

Овим пројектом приправници се оспособљавају за самосталан рад у струци, стичу радно искуство и могућност полагања стручног испита што ће им бити од великог значаја за даљи професионални и лични развој. Истовремено послодавац, без сопственог улагања, има на располагању квалитетан и образовани млади кадар уз могућност да по истеку предвиђеног периода, овако обученог и оспособљеног радника, задржи у сталном радном односу.

„Наша Општина је стратешки опредељена ка континуираном смањењу броја незапослених. Дакле, не само да се, као што је у овом случају боримо да обезбедимо запослења за младе људе, већ и за грађане, који су у протеклом периоду, стицајем околности након приватизација неочекивано остали без својих дотадашњих радних места. Зато већ неколико година издвајамо значајна средства за финансирање различитих мера активне политике запошљавања. Добре вести, којима се радујемо, јесу да смо својим ангажманом успели да привучемо нове инвеститоре, што је сигуран пут ка жељеном повећању броја запослених у нашој Општини. Желим да честитам и послодавцима и приправницима, са надом да ће им наредних годину дана бити одлична одскочна даска у радном веку који започињу“, поручио је у свом обраћању присутнима председник Општине Ђорђе Радиновић.

У остваривању ове мере запошљавања Општина Стара Пазова је учествовала са више од две трећине сопствених средстава и тиме подржала иницијативу за решавање проблема незапослености на њеној територији. Укупан износ трошкова за ову меру је 3.800.000 динара.

Захваљујући Општини Стара Пазова на досадашњој успешној реализацији, уз осврт на заједнички допринос подршке у борби за стабилније и снажније тржиште рада, све послодавце, приправнике и представнике медија поздравили су и Небојша Кукић, директор покрајинске филијале Националне службе за запошљавање и Радмила Јадрански, директор филијале Националне службе за запошљавање у Сремској Митровици. О учешћу старопазовачког Локалног савета за запошљавање говорио је председник овог савета, Миленко Вученовић.

Након званичног дела приступило се потписивању уговора и размени истих између укључених страна. Послодавци потписници уговора након овогодишњег Конкурса су:

  • Покрет горана општине Стара Пазова
  • Адвокат Дејан Станић из Старе Пазове
  • Сремска привредна комора из Сремске Митровице
  • Адвокат Јанко Куљхав из Старе Пазове
  • "Тим систем" д.о.о. Нова Пазова
  • Адвокат Душан Ћетојевић
  • "Житопромет - Млинпек" доо Стара Пазова, за 2 приправника
  • Адвокат Милан Војводић из Нове Пазове

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије