• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Пазовчани сакупили додатних 5 милиона 75 хиљада динараФондација „Пазова за најугроженије“, у оквиру своје иницијативе и пројекта сакупљања средстава за помоћ, санацију, обнову или нову градњу домова за грађане из подручја захваћених незапамћеним поплавама у нашој земљи, наставља своју мисију.

На управо одржаном трећем Донаторском скупу у Старој Пазови, учешћем 74 привредника из старопазовачке Општине, сакупљено је додатних 5 милиона 75 хиљада динара за најугроженије. У Донаторској књизи Фондације од 27. маја и првог Донаторског скупа до данас, закључно са трећим скупом, уписано је и донирано укупно 59 милиона 758 хиљада динара, којима ће бити обезбеђени кров над главом унесрећених грађана из неколико општина.

„До сада нам се прикључило 153 донатора – привредника, предузетника и суграђана који имају мале бизнисе и послују на територији наше Општине. Они нас све чине поносним, нарочито због воље и намере да се укључе и дају свој материјални допринос, у многим случајевима и у мери, која тренутно превазилази њихове могућности. Намера нам је да наставимо ка нашем циљу, јер су сигуран и безбедан дом и основни услови живота за оне људе, које је ова катастрофална временска непогода сурово лишила мукотрпно и дуго стваране имовине, дуг солидарности, који осећамо према њима“, поручио је председник Општине и члан УО Фондације „Пазова за најугроженије“ Ђорђе Радиновић.

Присутним донаторима на скупу обратио се и Цвико Крунић, председник УО Фондације, који је изнео конкретне планове по питању скоре реализације изградње првих кућа. „Постоји велика вероватноћа да ћемо чим се стекну технички услови, изврше процене надлежних државних институција, веома скоро кренути у реализацију изградње кућа у општинама Крупањ и Бајина Башта. Чланови нашег управног одбора су били у више наврата на терену, обишли локације и сада се чека зелено светло из Владе Републике Србије да се започну радови“, закључио је Крунић и подсетио да ће се овај донаторски пројекат наставити и у наредном периоду са сличним концептом учешћа свих хуманих људи из старопазовачке Општине.

Да подсетимо, Фондацију чине привредници, предузетници и грађани општине Стара Пазова, пројекат донаторства је настао као иницијатива да се кроз конренте и транспаретне активности у што краћем року помогне у санацији последица катастрофалних поплава из маја ове године. Пројекат обухвата рестаурацију, обнову и изградњу стамбених објеката у угроженим подручјима широм Србије. Предвиђено је да се кроз донаторске активности до краја ове године, сакупе значајна средства за поменуте радове, као помоћ поплављеним градовима и општинама у вредности од око 200 милиона динара.

Пројекат је заједничко дело свих грађана старопазовачке Општине под слоганом: „Србија је и твоја земља, Пазова за најугроженије".

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије