• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

ЈП Општинска стамбена агенција Стара Пазова гради стамбену зграду за избегла лица у ГолубинцимаУ среду, 12. марта завршена је процедура потписивања Меморандума између Општине Стара Пазова и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.

Предмет Меморандума је сарадња Општине и Комесаријата на обезбеђивању стамбених решења за најугроженија лица у статусу избеглице и лица којима је престао статус избеглице - кроз изградњу стамбеног објекта за колективно становање у оквиру спровођења Регионалног стамбеног Програма у Републици Србији.

Средства за грађење стамбене зграде обезбеђује Комесаријат за избеглице кроз донацију, која ће се наменити из средстава Фонда Регионалног стамбеног Програма, преко Банке за развој Савета Европе. Комесаријат ће обезбедити одговарајући пројекат за финасирање у оквиру Регионалног стамбеног Програма, док ће Јединица за управљање пројектом (при Влади Републике Србије) обезбедити сву неопходну техничку подршку.

ЈП Општинска стамбена агенција Стара Пазова гради стамбену зграду за избегла лица у Голубинцима„Међу пројектима од виталног значаја, које смо иницирали и које радимо широм наше Општине, налази се управо и овај пројекат изградње стамбених зграда за потребе расељених лица која живе овде. Како би свим укљученим странама омогућили што бржу реализацију, ми смо нашу прву обавезу, која је подразумевала обезбеђивање локације и издавање локацијске дозволе, завршили и доставили Комесаријату у року од три дана. Локација се налази у Голубинцима у Пазовачкој улици у самом центру. Објекат ће имати 30 станова у првој фази изградње, а предвиђено је да се упланира изградња још 30 станова. Према актуелном стању тј. сходно броју лица која испуњавају неопходне услове, наша Општина има потребу за око 180 станова. Идејни пројекат смо већ припремили, а за комунално опремање грађевинског земљишта за изградњу објекта ће се такође побринути Општина односно ЈП Општинска стамбена агенција“, нагласио је председник Општине Ђорђе Радиновић поводом потписивања Меморандума са Комесаријатом, додајући притом да ће се сличне зграде градити и у другим насељима Општине.

Јагода Благојевић, општински повереник за избеглице је овом приликом нагласила да је ово друга етапа помоћи коју пружа Комесаријат у оквиру регионалног пројекта збрињавања избеглих лица.

Да подсетимо, Општинска стамбена агенција Стара Пазова jе јавно предузеће које се бави изградњом и управљањем општинским стамбеним фондом, изградњом, продајом и издавањем станова по нетржишним условима односно ценама које су испод тржишних, како би се помогло лицима која не могу да купе своју некретнину по тржишним условима. Међу већим пројектима овог јавног предузећа Општине је и упланирана изградња модерне четвороспратне стамбене зграде у строгом центру Старе Пазове у улици Ћирила и Методија. Ови станови ће примарно бити намењени становништву слабије куповне моћи, који сходно скромнијим месечним примањима нису у могућности да постану корисници осталих комерцијалних кредита који нуди банкарски сектор.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије