• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

У мају почињу радови на уређењу центра Нове ПазовеУ културно-пословном центру у Новој Пазови потписан је Уговор о реализацији нове инвестиције у старопазовачкој Општини – уређења центра Нове Пазове. Како је договорено, у складу са одговарајућим временским условима и вишим температурама које погодују квалитету радова, реконструкција центра почеће после првомајских празника.

Уговор са, једном од водећих грађевинских фирми у Војводини, Карин Комерц из Новог Сада, потписао је Недељко Ковачевић, директор Дирекције за изградњу.

„Вредност инвестиције је 120 милиона динара, а пројектом уређења центра обухваћена је реконструкција целе раскрснице и уређење слободних површина у путном појасу, од ивице коловоза до регулационе линије. Реконструкцијом коловоза предвиђено је пресвлачење и нивелација у складу са пројектом, а у раскрсници су планирана и острва у циљу повећања безбедности возила, пешака и бициклиста. Овим подухватом предвидели смо проширење саобраћајних трака, дефинисање паркинг места, уређење сигнализације, поплочавање и уређење зеленог појаса. Радови би требало да буду завршени у року од 60 дана“, истакао је Недељко Ковачевић.

У мају почињу радови на уређењу центра Нове ПазовеИзглед будуће раскрснице је присутнима на конференцији за медије приближио и графички приказ финалног изгледа који је подразумеван пројектом, а оно што је од посебног значаја за грађане су и будуће уређене бициклистичке стазе које ће бити једносмерне, са обе стране пута у ширини од једног метра. Такође, стајалиште за таксисте се измешта у Улицу краља Петра I Карађорђевића са пет подужних паркинг места. Укупна дужина у Улицама цара Душана и Краља Петра I Карађорђевића којом је обухваћено уређење је око 320 метара, односно по 160 метара од раскрснице на обе стране, тј. у ул. Цара Душана до цркве и у ул. краља Петра I Карађорђевића иза аутобуске станице.

Уређењем центра Нове Пазове, пројектовано је и улично осветљење саобраћајних површина и платоа испред Дома културе, као и хортикултурно уређење, клупе за седење и корпе за отпатке.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије