• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Mинистар природних ресурса, рударства и просторног планирања  проф. др Милан Бачевић посетио Општину Стара ПазоваДанас је у посети Општини Стара Пазова боравио проф. др Милан Бачевић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања у техничкој Влади Србије уз делегацију коју су чинили др Томислав Шубарановић, државни секретар, др Милан Пунишић, саветник министра и мр Драган Дунчић, директор Републичке агенције за просторно планирање. Повод посете био је упознавање са имплементираним активностима у протеклом периоду, у оквиру просторног планирања, урбанистичких планова, инфраструктуре и индустријских зона у старопазовачкој Општини.

У уводном делу састанка обратио се председник Општине Ђорђе Радиновић, који је заједно са својим сарадницима, замеником Гораном Врањешом, помоћником Гораном Савићем, начелником Бојаном Коврлијом и директорима општинских јавних предузећа Недељком Ковачевићем и Драгишом Лајовићем пожелео добродошлицу делегацији и укратко изнео неке основне статистике када је у питању Општина, њена насеља, потенцијали, као и најновије инвестиције у протекле две године.

Министар Бачевић је похвалио иницијативу и рад локалне самоуправе када је у питању велики подухват припреме и усвајања Измене и допуне Просторног плана Општине који је, како је нагласио, један од кључних ослонаца будућег развоја свих насеља Општине, као и кључ за довођење инвеститора.

„Инвеститори који се интересују да послују у Србији одређују локацију на основу много различитих критеријума, а међу кључним потребама је прецизност и уређеност просторног планирања једне локалне јединице. Пратим оно што ради ваша локална самоуправа и веома смо задовољни резултатима јер наше министарство има одличног сарадника у вама који показујете пример многим општинама широм Србије“, нагласио је министар у свом обраћању.

На састанку је било речи и о туристичким потенцијалима реке Дунав, која дужином од 25 километара протиче источном границом Општине Стара Пазова, али и свим другим темама и пројектима у оквиру којих би сарадњу Mинистарства природних ресурса, рударства и просторног планирања и ове сремске Општине требало учинити још ефикаснијом и квалитетнијом.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије