• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

19 Пазовачки сусрети у СловачкојОд петка, 7. фебруара до недеље, 9. фебруара делегација Општине Стара Пазова боравила је у Словачкој како би присуствовала, 19. по реду, „Сусрету Пазовчана“ у дијаспори.

Делегацију су, на овом традиционалном окупљању у Братислави, чинили Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Александар Бако, заменик председника СО Стара Пазова, Слободан Јовановић, помоћник председника Општине и Љибушка Лакатош, начелница за спорт, омладину и културу Општине Стара Пазова.

Као и до сада, домаћини манифестације и организатори су Удружења Пазовчана у Словачкој и Амбасада Републике Србије у овој земљи. Међу бројним личностима словачке дијаспоре, којих се окупило око две стотине, догађају је присуствовао и Њ.Е. Шани Дермаку, амбасадор Србије у Словачкој.

19 Пазовачки сусрети у Словачкој„Сусрети Пазовчана имају своју традицију и темеље се на дубоком пријатељству наша два народа. Као матица из које су, педесетих година прошлог века у потрази за бољом будућношћу, бројни Словаци овде дошли, желимо да дамо свој допринос да ова манифестација постане још значајнија тачка спајања и нових сусретања. Наш успех биће да млађим генерацијама оставимо у аманет однос и сарадњу коју смо заједно изградили“, поручио је у свом пријатељском обраћању председник Општине Ђорђе Радиновић.

Током ове вишедневне посете чланови делегације старопазовачке Општине су имали прилику да се сусретну са дугогодишњим пријатељима и познаницима, међу којима су и званичници државне управе као и локалних самоуправа. Посебан сусрет уприличен је и са председницима општина Miloslavov (Милославов), Dunajska Lužnа (Дунајска Лужна), Hamuliakovo (Хамуљаково), Kalinkovo (Калинково), Most pri Bratislave (Мост при Братиславе) и Rovinka (Ровинка), са којима је, средином прошле године, Општина Стара Пазова потписала уговор о међусобној сарадњи у области образовања, културе и спорта.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије