• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

У четвртак, 27. марта у Војки (локација број 0121/13) почиње акција разминирања касетних бомбиКао наставак акције, која је спроведена 8. марта 2013. године, када је извршено обележавање локације са касетним бомбама заосталих из бомбардовања 1999. године у атару села Војка (југозападни део атара кат. парцела 5937.к.о. Војка), Одељење за ванредне ситуације Општине Стара Пазова обратило се Центру за разминирање Републике Србије да се хитно изврши разминирање локације.

На основу релевантних података на локацији у Војки, на парцелама уз сам канал Велики Бегеј, је током ваздушних напада бачена количина од два контејнера касетних бомби, које се ту налазе до данас. Како су се средства за наведену активност морала обезбедити из донација на почетак акције разминирања се чекало.

Милијана Петровић, радник локалне самоуправе Стара Пазова на пословима Одбране у честим контактима са Центром за разминирање и упорношћу да се наведена локација очисти од заосталих касетних бомби дана 20. марта 2014. године обавештена је да су средства обезбеђена и да се почетак пројекта разминирања планира за 27. март 2014. са почетком у 9.00 часова који ће трајати око 20 дана.

Обавештавамо становнике села Војка, као и све грађане Општине Стара Пазова, а посебно власнике парцела у наведеном атару и апелујемо на све да се, у планираном периоду извођења разминирања, не окупљају на наведеној локацији, као и да не предузимају извођење пољопривредних радова, а ради опште безбедности и неометаног извођења радова од стране извођача „Докинг разминирање д.о.о.“.

Прошле године је локација површине 160.000 м2 обележена знацима за упозорење у виду табли са натписом ''СТОП неексплодирана убојна средства'' на одговарајућим дрвеним стубовима висине око 1,80 м. Табле су постављене на земљаном путу поред моста, који премоштава канал Велики Бегеј и са којег се улази на наведену катастарску парцелу.

У четвртак, 27. марта у Војки (локација број 0121/13) почиње акција разминирања касетних бомбиТабле упозорења су постављене и са излаза са катастарске парцеле као и на ломним тачкама за које се предпоставља да су сумњиве границе локације на којима постоји могућност проналаска касетне муниције. Активност разминирања прати задужено лице за послове одбране Општине Стара Пазова и надлежне општинске инспекцијске службе.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије