• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Празнична посета малом Александру из Старе Пазове и жеља за што скорији опоравакДа живот понекада може довести до нежељеног сплета околности, чак и за најмлађе, показао је пример четворогодишњег дечака Александра из Старе Пазове, кога је несрећним случајем у октобру прошле године напао пас љубимац. У протеклих неколико месеци Александра Милинковић, мајка дечака, али и породица, браћа и сестре овог малишана пребродили су један тежак период који су обележили обавезни, чести одласци и контроле код лекара специјалиста у Београду, вишедневни боравци на клиници у Тиршовој како би се Алекси указала неопходна стручна нега и урадило неколико оперативних захвата на месту уједа.

Од првог дана од када је Алекса повређен и са првим информацијама, које је добио од својих сарадника о овом догађају, председник Општине и службеници његовог Кабинета су били у контакту са мајком дечака у намери да у одговарајућем тренутку оду у посету и лично му пожеле што скорији и успешнији опоравак.

Нова Година стигла је и у породицу Милинковић, а на прозоре њиховог скромног дома закуцао и председник Ђорђе Радиновић, који је изабрао да управо уочи новогодишње вечери, којој се неизмерно радују сва деца, обиђе Александра и његову браћу и сестре. Александар је, као и свако дете, највише пажње посветио поклонима које је добио, док је његова мама изнела најновије детаље о току опоравка и тренутном здравственом стању.

„Лично сам се уверио у храброст овог малог дечака који је претрпео велики страх. Обрадовао сам се када сам видео да се лепо опоравља и надам се да ће се све ово брзо заборавити без нежељених последица. Желим му да што пре оздрави, да се врати игри са браћом и сестрама, другарима, да га прати срећа и да када пође у школу буде добар ђак, да буде добар пример својим вршњацима. Желео бих и да похвалим солидарност комшије, који је Алекси прискочио у помоћ и да му и као родитељ, и као председник Општине, захвалим на несебичности коју је показао“, поручио је приликом овог сусрета председник Радиновић.

Случај малог Алексе, који је потресао јавност старопазовачке Општине, остаје у извесној мери као опомена, али и поучан пример о помоћи у невољи, неизмерној подршци и пожртвованости унутар једне породице и удруживању око доброг заједничког дела за добробит других.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије