• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Oпштина Стара Пазова на петом Сајму локалне самоуправеМинистар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић данас је на Београдском сајму званично отворио, пети по реду, Сајам локалне самоуправе. И ове године, као и раније владало је велико интересовање локалних самоуправа, а међу излагачима, настављајући вишегодишњу традицију, своје потенцијале представиће и Општина Стара Пазова.

Свечаном отварању овогодишњег сајма присуствовала је и шесточлана делегација Општине, коју је предводио начелник Општинске управе Бојан Коврлија.

Говорећи о кључном бенефиту оваквих манифестација министар Игор Мировић је истакао да је Сајам прилика да се локалне самоуправе повежу међусобно, али и са привредницима, који су присутни у оквиру 12. Међународног сајма предузетништва „Бизнис база“. "Ова манифестација је прилика да се повежу локалне самоуправе и реалан сектор, односно привредници, како би били направљени нови кораци у развоју општина и предузећа. У Србији данас постоје добро организоване локалне самоуправе са снажним предузетничким духом, али и оне које чекају на помоћ других. Прве ћемо подржавати у њиховим напорима, а друге подстицати и мотивисати да раде у циљу развоја својих заједница", нагласио је министар.

Део времена, које је провео на сајму, министар Мировић је посветио и штанду Општине Стара Пазова, где је током разговора изразио велико задовољство резултатима тима, који предводи председник Општине Ђорђе Радиновић, иницијативом и ангажованошћу коју пружају у оквиру свог рада. Министар се такође, осврнуо на чињеницу да од доласка на место министра није био у могућности да посети старопазовачку Општину, и најавио да ће овај сусрет имати у плану за наредни период.

Говорећи о учешћу Општине Стара Пазова на Сајму начелница Одељења за привреду Сузана Илић је нагласила да "сегмент малих и средњих предузећа заузима значајно место у националној економији и за домаћу привреду овај сектор је шанса за повећање запослености, излазак из кризе и успешан завршетак транзиције".

Пети Сајам локалне самоуправе ће трајати до петка 29. новембра. Ове године посетиоци ће имати прилику да виде 110 излагача, међу којима се на 10 штандова могу пронаћи и представници из околних земаља. Један од циљева овогодишњег сајма је и повезивања градова и општина са привредом, с’ тим у вези је Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе објединило Сајам локалне самоуправе са Сајмом „Бизнис база“, који се такође одржава од 27. до 29. новембра на Београдском сајму.

Погледајте галерију фотографија

Министар Игор Мировић о Општини Стара Пазова, Сајам локалне самоуправе, новембар 2013.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије