• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

У Старој Пазови одржани први Стелини дани, посетиоци показали хуманост сакупљањем прилога за Институт мајка и детеУ суботу, 14. септембра у Старој Пазови у Позоришној сали, која је била попуњена до последњег места, одржана је, прва по реду, манифестација „Стелини дани“.

Уочи самог концерта гости старопазовачке Општине били су управо представници учесника ове манифестације: КУД „Руди Чајавец“ Бања Лука, КУД „Мика Митровић Јарац“ Београд, КУД „Херој Јанко Чмелик“ Стара Пазова и ФА „Дукат“ Стара Пазова. Госте су примили Бојан Коврлија, начелник Општинске управе и Љибушка Лакатош, начелница за спорт, омладину и културу, а повод је био разговор о заједничкој реализацији манифестације уз захвалност Општини као генералном покровитељу.

„Стелини дани“ су настали у знак сећања на трагично страдалу суграђанку др Стелу Гундељ. Организатор манифестације Фолклорни ансамбл Дукат из Старе Пазове, чији је Стела била члан, на овај је начин желела да покаже да ће се увек сећати Стеле, као узорне младе девојке коју је чекала светла будућност.

На даскама Позоришне сале, уз громогласне аплаузе, смењивале су се игре и надигравања из различитих крајева Балкана, али се међу свима, док су се низали наступи савршено уиграних ансамбала, осећала жал за изгубљеном суграђанком, другарицом, пријатељем, ћерком, сестром ...

На почетку програма који је трајао пуна два и по сата начелник Бојан Коврлија је у име Општине Стара Пазова све присутне поздравио следећим речима: „Вечерас нас је на једном месту, овде у Старој Пазови, окупила једна заједничка жеља, једно заједничко сећање. То је сећање на нашу суграђанку Стелу, која нас је трагичним случајем напустила пре времена. Знамо да ова трагедија никога није оставила равнодушним и да ће дуго служити као опомена многим младим људима. Живот је нешто највредније што постоји, поготово када је реч о младом животу, пуном снова, љубави ка другим људима и вере у светлу будућност.

Манифестација „Стелини дани“ је начин да покажемо да Стелу носимо у својим срцима, да ћемо је се увек сећати и да неизмерно жалимо за њом.“

Као још један симбол сећања на Стелу Гундељ, њену доброту, неиспуњену жељу и намеру да лечи људе, посетиоци „Стелиних дана“ су добровољним прилозима, успешно сакупили више од 87.000 динара који ће бити намењени за лечење и негу пацијената „Института за мајку и дете“.

Догађај се завршио доделом захвалница свима коју су дали подршку одржавању сусрета, уз извођење песме посвећене Стели.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије