• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Молебан поводом почетка школске 2013-2014. годинеСвечана литија и молебан за успешан почетак школске године, одржани су, први пут после Другог светског рата у Старој Пазови, у петак, 6. септембра. Овим чином се приступило обнављању старе традиције црвквено-верског обреда, која је на почетку сваке школске године обављана све до њеног укидања.

Молитвени скуп је предводио Његово Преосвештенство владика сремски Василије са свештеницима старопазовачког намесништва, као и свештенством из Инђије, Руме, Карловачке богословије, Републике Српске, а као гости присуствовали су представници клира осталих вероисповести. У литији су били и наставници и бројни ученици све три средње школе у Старој Пазови: ЕТШ „Вук Караџић“, Техничке школе и гимназије „Бранко Радичевић“.

Литија је кренула у 13:00 часова из школског дворишта, обишла улице Краља Петра, Бранка Радичевића, Змај Јовину и Светосавску улицу, да би се поново нашла у школском дворишту. Молебану су се, заједно са грађанима, прикључили и представници Општине Стара Пазова, председник Ђорђе Радиновић и Горан Савић саветник председника за економска питања. По завршеном свечаном чину владика сремски Василије је захваливши свима који су одвојили време и дошли, најавио да ће и наредне године оваква литија кренути из свих средњих школа у епархији сремској, као подсећање на традицију, веру и корене.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије