• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Стара Пазова постала центар словачке позоришне сцене у ВојводиниУ Словачком народном дому у Старој Пазови потписан је уговор о подршци за реализацију и одржавање два значајна фестивала позоришног стваралаштва: Смотре словачких аматерских позоришта "Divadelny vavrin" и Смотре позоришног стваралаштва за децу "3xĎ".

Уговор о сарадњи су потписали представници Националног савета словачке националне мањине, Завода за културу војвођанских Словака, СКУД-а “Јанко Чмелик” и Општине Стара Пазова. Један од кључних циљева је и промовисање Општине Стара Пазова као центра позоришног стваралаштва Словака, као и да оба фестивала традиционално сваке године наставе да се одржавају у Старој Пазови.

Уговор, чијим ће ступањем на снагу Стара Пазова постати центар словачке позоришне сцене у Војводини, потписали су Ана Томанова Маканова председница Националног савета словачке националне мањине, Милина Склабинска директорка Завода за културу војвођанских Словака, Ана Лепшановић председница СКУД-а “Јанко Чмелик” и Ђорђе Радиновић председник Општине Стара Пазова. Током обраћања на тему манифестација истакнут су значај који поменуте смотре имају за словачку заједницу, али и све грађане који живе на територији Општине, затим значај неговања, даљег развоја културе и неговања традиције.

“Поносни смо на чињеницу да се у нашој Општини кроз најразличитије пројекте и активности успешно негује мултикултуралност и вишевековни заједнички живот свих грађана. Настојимо да као локална самоуправа будемо пример у томе, тако смо препознали и улогу манифестација које су од личног значаја за нашу општину. Као и до сада и убудуће ћемо давати своју подршку када год то буде било потребно.”,- истакао је овим поводом Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Смотра словачког дечијег позоришног стваралаштва "3xĎ" се организује од 1993. године у Старој Пазови, док фестивал Смотра словачких аматерских позоришта "Диваделнy ваврин" представља континуитет досадашње манифестације под називом Смотра словачког аматерског позоришта, која постоји од 1970. године. У плану је да, залагањем свих укључених страна оба фестивала допринесу и успешном даљем афирмисању, развоју и унапређењу словачког драмског стваралаштва у Аутономној Покрајини Војводини.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије