• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Рад Општинске управе Стара Пазова у интервалу од јула 2012. до марта 2013. год.По доласку на власт 4. јула 2012. год. најближи сарадници и кабинет председника општине Стара Пазова Ђорђа Радиновића, на челу са њим самим, поставили су циљ и имали визију да се искључиво баве довођењем инвеститора који обезбеђују нова радна места и социјалном политиком. Кључни циљ локалне власти је да до краја мандата сви незапослени, којих је тренутно 4 хиљаде, ступе у радни однос.

Општина солидарности, синоним је Старе Пазове последњих седам месеци. Помагање угроженима, осетљивим категоријама, самохраним мајкама, националним мањинама и деци, активности су Општинске управе која је довела Стару Пазову на место водеће општине у Србији по питању солидарности.

Сам почетак комуникације са грађанима, креће отвореним вратима кабинета председника општине. Сваког петка у периоду од 10:00 до 15:00 часова, председник општине заједно са својим сарадницима прима грађане, који су заинтересовани за разговор са њим. За сада кабинет председника општине одобрио је велики број једнократних материјалних помоћи у висини од преко 2,5 милиона динара.

Почетком септембра месеца 2012. год. Општинска управа издваја 1.390.000 динара за најуспешније ученике са старопазовачке општине и организује пријем истих на манифестацији под називом “Ваш успех је успех и локалне самоуправе”.

Светски дан детета обележио се и у општини Стара Пазова, тим поводом први човек старопазовачке општине Ђорђе Радиновић, посетио је породицу Кормош, која броји 10 чланова. За децу Данијелу, Драгану, Стефана, Стефану, Бојану и Јожефа, локална самоуправа обезбедила је кревете на спрат, подне облоге, нову одећу и обућу, храну, пакете са хигијеном и финансијску помоћ. У исто време председник општине покреће општинску хуманитарну акцију за помоћ Дарку Јурковићу, коме је потребна операција кичме. За пет месеци трајања ове акције, организовани су хуманитарни турнири и концерти, чиме је сакупљено миллион динара. Локална самоуправа наставља да посвећује посебну пажњу социјалном програму и за 600 породица обезбеђује по две тоне угља за грејну сезону и 1200 новогодишњих пакетића за децу из социјално угрожених породица.

Сазнавши да на територији старопазовачке општине постоје 62 глувонеме особе, локална самоуправа склапа уговор са Удружењем тумача лица с оштећеним слухом Србије и тиме обезбеђује дежурног тумача лица за своје грађане са оштећеним слухом. Две особе са инвалидитетом који су запослени у Локалној самоуправи венчавају се у октобру 2012. год. под покровитељством Општине, која је финансијски покрила целокупно венчање, ин а тај начин показала да дискриминација у Старопазовачкој општини није дозвољена.

Поучени сазнањем да је на територији општине Стара Пазова, присутно насиље различитих врста, ради веће заштите припадника полиције на терену, локална самоуправа је за Полицијску станицу обезбедила осам заштитних прслука.

Стара Пазова у фебруару о.г. потписује уговор са Уницеф-ом (Дечији фонд Уједињених Нација) и са својим месечним донацијама постала је прва локална самоуправа у Србији која се учланила у Клуб пријатеља Уницеф-а. Такође под покровитељством Општине, у наредне три године све основне школе са територије општине Стара Пазова биће укључене у програм “Школа без насиља”. Локална самоуправа 8. априла обележиће Међународни дан Рома, са акцијом под називом “Роми у срцу”. Акцијом обезбедиће се пакети за личну хигијену за породице са највећим бројем деце, као и пакети са храном за све Ромске породице са територије старопазовачке општине.

Општина Стара Пазова ће крајем априла о.г. потписати уговор са Фондом б92 и самим тим се прикључити акцији “Битка за бебе” и истом обезбедити бесплатан рекламни простор у локалним медијима.

С обзиром на то да је Стара Пазова вишенационална средина и највећа дијаспора Словака, Локална самоуправа ће у мају месецу потписати братимљење са општинама Ковачица и Бачки Петровац и подржати све акције које су везане за децу и младе.

Новоизабрано руководсто Дирекције за изградњу општине Стара Пазова, на челу са директором Недељком Ковачевићем, најпре је извршило комлетну анализу предузећа као и комплетан пресек финансијског стања. На основу тих анализа предузете су адекватне мере штедње. Урађена је нова систематизација у којој су на кључна места за руководиоце сектора постављени нови стручни људи од поверења. Све инвестиције које је започела претходна власт су завршене: Бициклистичка стаза на релацији Стара Пазова - Нова Пазова, реконструкција Дома здравља у селима Војка и Голубинци, као и капела у Сурдуку.

Одмах су започете многе нове инвестиције, пре свега оне које су се односиле на предизборна обећања Српске напредне странке: - Реконструкција Дома здравља у Старим Бановцима и Белегишу, капела у Белегишу, рушење старе школе и изградња спортске хале у Голубинцима. Као највећа инвестиција започета је изградња најсавременијег вртића у Србији, чије је отварање предвиђено почетком априла о.г. у Новим Бановцима.

Озбиљно се приступило и изради планова и пројеката на територији целе општине, из разлога што је претходна власт за собом оставила велики број незавршених и неупотребљивих пројеката.

У децембру месецу 2012 год. успешно је усвојен буџет Дирекције за 2013. год. у висини од 2.600.000.000 динара, и исти је већ у прва два месеца рада почео да се реализује, чиме су покренуте нове инвестиције. У 2013. год. буџет за ивестиције по први пут равномерно је распоређен на сва насељена места у старопазовачкој општини, сразмерно броју становника. Одлучено је да се у свим местима покрене један број капиталних инвестиција и неколико мањих.

Дирекција за изградњу Општине Стара Пазова под својим окриљем поред сектора инвестиција, обухвата и дистрибуцију топлотне енергије, Базенски комплекс између Старе и Нове Пазове, Јавну расвету, и Сектор Станоградње.

С обзиром да је један од кључних циљева локалне власти довођење инвеститора, како домаћих тако и иностраних, челни људи Општине Стара Пазова на челу са председником општине Ђорђем Радиновићем, остварили су одличну комуникацију и сарадњу са неколико великих компанија. Једини услов под којим би инострана или домаћа компанија, успеле да послују на територији општине Стара Пазова, је да се искључиво запосле људи са њене територије.

У општини Стара Пазова, у фази реализације су следеће инвестиције:

  • Компанија Милшпед (водећи логистички систем у региону) реализује изградњу складишног простора у индустријској зони (Крњешевци), у рекордном року им је издата грађевинска дозвола. Радови на хали величине 17 хиљада квадрата су у току. Рок завршетка радова и отварање погона планиран је за октобар месец о.г. Ова компанија која тренутно има око 800 запослених радника, отвориће преко 220 нових радних места до краја године.
  • Аустријска компанија EyeMaxx поседује 55 хектара земљишта у једној од најперспективнијих зона у Србији, тачније на аутопуту Београд – Нови Сад. Изградња прве фазе логистичког центра планирана је за април месец о.г. а процес добијања локацијске дозволе се приводи крају. Ова компанија која је једна од најмоћнијих у Аустрији, запослиће 500 радника у првој фази, и око 1000 радника у другој фази изградње.
  • Француска компанија Streitgroupe налази се у фази куповине општинског земљишта величине од 2,6 хектара у индустријској зони Стара Пазова. Ова компанија бави се производњом турбина за аутомобиле. Јавна набавка је расписана, и компаније ће запослити око 150 људи.
  • Швајцарска компанија СИКА, је веома заинтересована за куповину 3 хектара земљишта. Чека се њихова одлука. Планиран број запослених је око 50. Компанија се бави производњом материјала специјалне намене у области грађевинарства и индустрије.
  • Компанија Quattro houses заинтересована је за куповину 3,2 хектара општинског земљишта у селу Голубинци. Компанија ће у наредне две године запослити 200 радника. Фабрика се бави производњом елемената од префабрикованог бетона.

Реализација наведених инвестиција позитивно утиче на економски развој општине Стара Пазова, повећава се број запослених радника за око 1100, што доприноси смањењу незапослености на територији општине, и испуњава циљеве и визију локалне власти, да до краја мандата скоро сви незапослени ступе у радни однос.

После дужег времена основан је Савет за пољопривреду у општини, и такође основано је Општинско удружење пољопривредника. У склопу тог удружења отворене су три канцеларије,и то у местима Стара Пазова, Голубинци и Белегиш. Захваљујући стручњацима који су постављени за руководиоце, организовано је низ едукативних предавања из разних грана пољопривреде.

Покренуто је пружање помоћи пољопривредницима, и самим тим већ је направљен и план реализације истог. Помоћ Удружењу пољопривредника за равнање атарских путева и субвенционисање дела камате за краткорочне кредите, само су једне од помоћи пољопривредницима које Општина пружа.

Очување радних места, привлачење страних инвестиција и брига о грађанима, приоритет су власти у општини Стара Пазова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије