• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

 Упозорење - Касетне бомбе у ВојкиДана 08.марта 2013.год. изведена је активност обележавања локације у атару села Војка (југозападни део атара кат. парцели 5937.к.о. Војка) пољопривредног земљишта уз сам канал Велики Бегеј за који се предпоставља да је загађен са касетним бомбама класе БЛУ 97А/Б познатије под називом "Жути убица" заосталим од "НАТО" агресије из периода 1999. године.

Локација површине 160.000 м2 обележена је знацима за упозорење у виду табли са натписом ''СТОП неексплодирана убојна средства '' на одговарајућим дрвеним стубовима висине око 1,80 м. Табле су постављене на земљаном путу поред моста који премоштава канал Велики Бегеј и са којег се улази на наведену катастарску парцелу.Табле упозорења су постављене и са излаза са катастарске парцеле као и на ломним тачкама за које се предпоставља да су сумњиве границе локације на којима постоји могућност проналаска касетне муниције.

Представници Центра за разминиравање Републике Србије, Илија Станисављевића и Никола Адамовића извршили су обележавање именоване локације у присуству представника општине Стара Пазова госпође Драгана Стојановић ( Начелница Одељења за пољпоривреду, водопривреду и шумарство у општини Стара Пазова ) и госпође Милијана Петровић ( самосталног стручног сарадника на пословима планирања за припрему одбране и ванредних ситуација у општини Стара Пазова ), представника Одељења за ВС Сремска Митровица - Одсек за УР и ЦЗ Сремска Митровица - Стара Пазова, Стојанац Србољуба ( самосталног полицијског инспектора) и новинара листа '' Пазовачко огледало'' Милић Зорана.

Према добијеним информацијама од представника Центра за разминиравање Републике Србије , Пројекат деминирања наведене локације је израђен током 2009.год. и исти би требало бити реализован у две етапе током ове године по обезбеђивању финансијских средстава.

Моле се грађани да буду на опрезу и да не долазе у близину дате локације. Такође се апелује на свакога ко у близини поменуте локације примети “сумљиве” предмете да исте не дира, него да одмах обавести надлежне органе, јединицу МУП-а у Старој Пазови. Ради безбедности грађана забрањено је паљење сена, стрњика и др. у близини поменутог места. Такође је забрањено уклањање табле упозорења.

Представници МУП-а ће једном дневно обилазити локацију ради безбедности грађана. Саопштио је Ђорђе Радиновић, Командант Штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова.

Фотографије и локација

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије