• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Поводом прославе првог дана старопазовачке славе Св. Илија, ромски театар Суно е Роменго (Ромски Сан), организује 1. августа  у Старој Пазови фестивал “Traditional Gipsy Dance No1” који је заснован на традицији ромских игранки, а трајаће од поноћи до зоре, тачније од 00:00 до 05:00 часова.. (Први на други август) Фестивал је наградног карактера, а биће одржан у Масариковој улици, која ће бити затворена за саобраћај. Програм почиње ватрометом, а након спектакла под називом “Седам смртних грехова”, почеће такмичење учесника на бини. Предвиђено је пет награда, међу којима је и могућност учествовања на турнеји по Великој Британији са ромским театром.

 

Овогодишњи фестивал је “мали тест” у Старој Пазови, а идуће године у плану је велика бина са оркестрима и тродневним програмом.

Ми већ неколико година  учествујемо на великим фестивалима - Будва Град театар, БИТЕФ театар, играли смо у резиденцији Србије у Француској, били смо на многим другим значајним местима. На неки начин, ми смо и нека врста спектакла, по томе што смо тренутно први ромски театар који има сопствени процтор.” – истакао је Зоран Јовановић директор и оснивач театра.  Амбиција организатора је, како је навео Јовановић, да та манифестација постане велики фестивал попут Еxита.

Фестивал је подржала и Локална самоуправа, која је и покровитељ предстојеће манифестације.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије