• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

gorenje-glavneВлада Србије и словеначка компанија "Горење" потписале су данас уговор о изградњи нове фабрике расхладних уређаја у Ваљеву, у коју ће бити уложено 20 милиона евра, и уговор о проширењу производње бојлера у Старој Пазови, што ће донети нових 100 радних места. Уговор су потписали потпредседница Владе Србије Верица Калановић, члан управе "Горења" Бранко Апат, ваљевски градоначелник Зоран Јаковљевић, и испред општине Стара Пазова председник Горан Јовић.

Свако ново радно место је веома значајно, а у наредних годину дана отвориће се 100 нових радних места, и  изузетно је важно да отварамо нову еру када је у питању еколошка свест и еколошка заштита у општини Стара Пазова. Компанија Горење ће у Старој Пазови отворити Рециклажни центар, у којем велики број људи неће наћи само запослење, него у којем ћемо спречити ширење грубог електронскког отпада, што је био проблем претходних година. “- истакао је први човек старопазовачке општине.
Председник је подсетио на број дивљих депонија, где се одлагала и покварена бела техника. У наредном периоду грађани ће добити новац, када тај исти отпад донесу у Рециклажни центар, и самим тим спрече загађивање животне средине.

Потпредседница Владе Србије Верица Калановић додала је да је значај у отварању нових радних места заиста велик за Србију. “Горење је наш традиционални партнер, који се и у Старој Пазови јако добро развио” истакла је Верица Калановић, и обилазећи погоне фабрике, исту је упоредила са крагујевачким Фиатом.
Председник компаније "Горење" Фрањо Бобинац истакао је да ће се број запослених у фабрикама Горења у Србији, који сада износи 1.100, од средине ове године увећати, вероватно, на више од 1.500. Србија има веома добре подстицаје за стране инвеститоре и јасно артикулисану политику да су страна улагања добродошла, тако да није случајно што је "Горење" одлучило да улаже баш у њој, где има и добављаче за своје фабрике.”- рекао је Бобинац.

Изградња нове фабрике у Ваљеву, на 30.000 квадратних метара, треба да буде завршена за годину и по и да омогући да се удвостручи производња фрижидера и замрзивача на милион комада годишње. Изградњом друге фабрике у Ваљеву, "Горење" ће у Србији укупно запослити 1.500 радника, уз улагања преко 70 милиона евра Поред Ваљева, "Горење" у Србији има и фабрику бојлера у Старој Пазови и фабрику за монтажу веш машина у Зајечару. 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије