• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

centar-za-dijalizuУ присуству представника италијанске Владе и челних људи локалне самоуправе, у Старој Пазови данас је свечано отворен Центар за хемодијализу, који ће моћи да прими 60 пацијента, захваљујући донацији Владе Италије од око 3,5 милиона евра. 

Први човек старопазовачке општине Горан Јовић , пресецањем црвене траке свечано је означио отварање овог савремено уређеног Центра „Хоћу да кажем да смо све ово урадили због људи, и брига о људима показује нашу зрелост и одговорност“ - Горан Јовић, је такође  нагласио да је тај Центар јединствен у овом делу Србије, и да ће он допринети и позитивном европском имиџу Старе Пазове, а пацијенти више неће морати на дијализу да путују у Београд или Сремску Митровицу.

Директорка Канцеларије италијанске кооперације у Београду Санта Моле, је указала на значај здравствених установа за једну земљу и њену популацију, и поновила да Италија подржава Србију на њеном европском путу. Она је такође изразила задовољство што су лекари у новом Центру за хемодијализу мотивисани и пожртвовани, и нагласила да без њих италијанска донација не би имала значај.

Директор Дома здравља “др Јован Јовановић Змај”  у Старој Пазови Жељко Катић, је навео да је Влада Италије поклонила 15 апарата, да ће Центар радити у три смене и да ће моћи да прими 60 пацијената. "Ово је мали корак за земљу, али велики за пацијенте у овом делу Србије", рекао је Катић, подсетивши да су пацијенти до сада морали да путују по 100 километара да би дошли на дијализу. Он је навео да у Старој Пазови има око 30 пацијената којима је потребна хемодијализа.

Центар за хемодијализу званично је почео да ради 19. марта и до сада је у њему, без икаквих компликација, обављено више од 100 дијализа. Услуге овог Центра  моћи ће да користе и људи који из иностранства буду долазили у Стару Пазову на годишњи одмор. У сваком случају корист је вишеструка.

више фотографија ОВДЕ

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије