• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Посета председника Србије Бориса Тадића општини Стара ПазоваПриликом доласка у тренутно најбољу локалну самоуправу у Србији, председник Србије Борис Тадић обишао је пословницу и погоне фирме "Умпром", у Старој Пазови, која се бави производњом амбалаже за прехрамбену и фармацеутску индустрију.

Предузеће "Умпром" са дугогодишњом традицијом и искуством у пословању, основано је 1988. год. под именом "Унионметал" које се првенствено бавило производњом металне галантерије, да би се у међувремену преименовало и преоријентисало на производе од пластике.

Председник Србије је рекао да се са великим проблемима једно такво предузеће сусреће у периоду оснивања и на почетку функционисања и да треба размислити и о смањењу доприноса у првој години пословања.

 "Ово је увек била и биће зона великог потенцијала, овде су људи научили да раде, и ја се стварно не бринем за будућност овог дела наше земље." Истакао је Тадић.

Први човек старопазовачке општине Горан Јовић, нагласио је да се локална самоуправа труди да кроз разне стимулације помогне домаћим инвеститорима, јер колико год да су битни страни инвеститори, општина Стара Пазова се труди да сачува и домаће. "Фирма Умпром је прави пример, на који начин студиозним и реалним пословањем и планирањем може да се опстане на тржишту." Истакао је Јовић.

 

Директор предузећа "Умпром" Чедо Вагић спровео је Тадића и челнике општине Стара Пазова кроз погоне фирме и упознао их са радницима и са структуром њиховог пословања. Чедо Вагић, најавио је да поред педесет запослених планира да отвори још двадесет нових радних места. Према његовим речима, ред, рад и дисциплина су рецепт за успех сваког породичног бизниса.

Након обиласка погона председник Тадић је апеловао на успешна мала и средња предузећа и њихове директоре да предузетнички дух пренесу и на друге, да испуне своју мисију и охрабре људе са идејама и у другим деловима наше земље. Председник Србије истакао је да су у новом времену потребни нови одговори, потребно је наћи решење, како не подићи лествицу више од онога што може да се прескочи. "Потребно је деловати паметно, одмерено и амбициозно", закључио је председник.

Председник Тадић је протеклих дана широм Србије посетио више пољопривредих домаћинстава, микропредузећа и малих предузећа како би охрабрио грађане на приватно предузетништво и самозапошљавање уз кредитне подстицаје државе. 

више фотографија ОВДЕ

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије