• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

На Бадње вече у православним храмовима старопазовачке општине, традиционално су полагани бадњаци. Испред храма Светог Илије тадиционално се палио бадњак а Божићно јутрење служено је у поноћ.

Полагању бадњака  испред храма Светог Илије, поред многих грађана присуствовали су и господин Горан Јовић, председник општине Стара Пазова, господин Слободан Јовановић, председник Извршног одбора Савета Месне заједнице Стара Пазова, господин др Мишо Филип, члан Општинског већа, а већ традиционално и господин  Игор Фелди, свештеник Словачке евангеличке цркве.

“Браћо и сестре, драги старопазовчани, срећно Вам Бадње вече. Живети у Старој Пазови је привилегија. Када су ме питали недавно како то да је Стара Пазова проглашена за најбољу локалну самоуправу у Србији за 2011. год. ја сам им одговорио у једној реченици: “Зато што у Старој Пазови живе најбољи људи, и зато што је Стара Пазова Европа у малом” Пошто је Божић породичан празник пре свега Вам желим да га проведете са онима које највише волите и да им посветите што више времена, и да предстојеће дане дочекате са осмехом на лицу.” Нагласио је први човек старопазовачке општине у обраћању верницима који су били присутни.

Након поноћне литургије председник старопазовачке општине је пожелео грађанима православне вероисповести  првенствено здравље, да у миру проведу празнике и да у људима не гледају мане, него да гледају оно сто је лепо, да воле ближње своје, јер ће једино тако помоћи својој породици и друштву у којем живе.

Сутрадан, првог дана Божића, света литургија служена је у цркви Покрова пресвете Богородице. Божићну литургију служио је свештеник Миле Лујић, који је том приликом прочитао Божићну посланицу Српског православног епископа Епархије Сремске Василија. Поред бројних старопазовчана, литургији су присуствовали: Горан Јовић, председник општине, Слободан Јовановић, председник Извршног одбора Савета Месне заједнице Стара Пазова и др Мишо Филип, члан Општинског већа.

Др Мишо Филип пожелео је грађанима више здравља и мира, и да у породичном окружењу проведу овај најлепши православни празник. Слободан Јовановић, председник Извршног одбора Савета Месне заједнице Стара Пазова, такође се надовезао и честитао својим суграђанима Божић.

више фотографија можете погледати ОВДЕ

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије