• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Канцеларија за инклузију Рома општине Стара Пазова и Удружење грађана „Ромска омладина данас- РОД“ , организовали су Велики Ромски Бал у ресторану Војводина. Већини позната традиција ромске националне заједнице на овим просторима је бирање најлепше Ромкиње и најбољег пара у игрању традиционалне ромске игре, након чега се недељама и недељама говори која је Ромкиња била најлепша и ко је најбоље играо.

02. јануара 2012 године, после неколико година организован је Ромски бал који је окупио припаднике ромске националне заједнице из свих делова Војводине а највише из наше општине. Титулу најлепше Ромкиње понела је Маријана Кнежевић из Жабља која има 17 година и ученица је Средње Туристичке школе у Жабљу, прва пратиља је била Наташа Јовановић из Војке која има 20 година завршила Средњу техничку школу у Старој Пазови, док је место друге пратиље заузела Елдена Јовановић из Старе Пазове која има 20 година и студент је Високе школе за образовање васпитача у Вршцу. У такмичењу играња традиционалне ромске игре победио је играчки пар Наташа Јовановић из Старих Бановаца и Марко Јовановић из Шида.

Генерални покровитељ Великог ромског Бала била је општина Стара Пазова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије