• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Јелена Бурсаћ рукометашица Макс спорта из Нове Пазове проглашена је  за најбољег спортисту по избору РТВ Стара Пазова и Општине Стара Пазова. Био је то 45-ти  избор најбољих спортиста ове медијске куће.

За најбољу екипу проглашена је екипа ФК Раднички из Нове Пазове која је јесењи део првенства у Српској лиги, Војводина, завршила на првом месту без изгубљене утакмице и са пет бодова предности у односу на најближег пратиоца. Специјално признање ове године уручено је ФС Србије за изградњу Спортског центра у Старој Пазови, а Плакету Митру Мркели, директору млађих селекција Србије уручио је Горан Јовић председник општине Стара Пазова.

Честитајући спортистима на резултатима које су остварили у 2011 години, председник Јовић је рекао да је општина Стара Пазова лидер спорта међу општинама у Србији, јер толико добрих резултата и успешних клубова нема нико. Он је поменуо успехе Радничког из Нове Пазове, Дунава из Старих Бановаца, Јединства из Старе Пазове, Омладинаца из Нових Бановаца и осталих клубова.

Председник је такође истакао веома успешне Рукометашице Макс спорта и рукометаше из Нове Пазове који се такмиче у савезном рангу, одбојкаше и одбојкашице Јединства из Старе Пазове, кошаркашице Старе Пазове као и све друге успехе које постижу спортисти и клубови из наше Општине. Први човек наше општине је и овом приликом поновио да је новац који иде у спорт улагање а не давање, истакавши да ће тако бити и следеће године, уз издвајање значајних средстава из буџета за изградњу и адапртацију спортских објеката као и организацију бројних турнира и других манифестација.

 На крају је председник општине одао признање свим спортским радницима које раде у клубовима на ентузијазму који показаују како би одржали спорт на завидном нивоу на каквом је сада у општини Стара Пазова.

 Митар Мркела директор млађих репрезентативних селекција Србије је исказао велико задовољство што је присуствовао Избору спортиста године општине Стара Пазова истичући да је импресиониран резултатима које су постигли, понављајући још једном да је изградња Спортског центра у Старој Пазови од непроцењиве вредности за фудбал у нашој земљи. Он је одао признање и председнику Горану Јовићу за помоћ коју пружа када је у питању спорт у општини Стара Пазова.

 Остоја Кнежевић, председник ФК Раднички из Нове Пазове се захвалио на признању које је његов клуб добио као најбољи спортски колектив у овој години и обећао да ће се Раднички од наредног лета такмичити у Првој лиги Србије као први фудбалски клуб у Општини у овом рангу.

Стручњаци који су били задужени за одлуку, ко ће преузети награде И признања за успехе у спорту за 2011. год. били су Љибушка Лакатош руководилац одељења за спорт и омладину Општине Стара Пазова, Милош Лазић директор РТВ Стара Пазова, Драган Бурсаћ легендарни спортски новинар и Борис Мутић координатор Канцеларије за младе.

Љибушка Лакатош руководилац одељења за спорт и омладину Општине Стара Пазова у обраћању присутнима истакла је да је веома поносна на младе спортисте и њихове запажене и одличне резултате, да је срећна што их има у великом броју и да су нијансе одлучивале коме ће припасти неке од награда. Љибушка Лакатош такође је присутнима пожелела пуно здравља и среће у 2012. години, а младим спортистима још успешније остварене резултате и још боље рангиране позиције. Директор РТВ Стара Пазова Милош Лазић додао је да је срећан што је на челу медијске куће која преко 40 година додељује годишње награде у оквиру спорта, И да са оволиким бројем успешних младих спортиста, Стара Пазова оправдава И свој синоним да је општина спорта.  

Међу пет најбољих спортиста поред Јелене Бурсаћ били су и Петар Урошевић из Комбат саватеа, фудбалери Зоран Чепрња (ФК Раднички) и Петар Ашћерић (ФК Дунав), Бобана Филиповић кошаркашица Старе Пазове и Томо Мицић одбојкаш Јединства. На традиционалној манифестацији која је одржана у хотелу „Војводина“ у Старој Пазови,  међу пет најбољих клубова поред Радничког су и ФК Дунав из Старих Бановаца, ЖКК Стара Пазова, ФК Јединство из Старе Пазове и КК Војка. За најбољег пионира проглашен је Дејан Станчевић, авиомоделар, најбољи јуниори су стрелац Стефан Александровски и шахиста Александар Инђић. Специјал Медиус награде ове године уручене су Душану Лајовићу тенисеру који је ове године на АТП листи напредовао за око 200 места, иначе из Старе Пазове и Милошу Јојићу фудбалеру Телеоптика и великој нади Партизана који је фудбалску каријеру почео у старопазовачком Јединству. Најбољи тренер за 2011 је Владимир Мужевић из ЖКК Стара Пазова, најбољи спортски радник Богдан Мамузић из ОК Јединство, а посебну награду добили су Слободан Вукобрадовић из ФК Јадран и Алексеј-Хриц Червенски као најмлађи фудбалски тренер у Општини.

 У оквиру школског спорта награђени су Милица Црномарковић одбојкашица и Милица Савић професор физичког васпитања из Старих Бановаца, а најбољи спортиста инвалид је Слободан Пуповац. Ова традиционална спортска манифестација одржана је у хотелу Војводина у Старој Пазови, а међу бројним гостима поред Митра Мркеле присуствовао је Александар Јанковић селектор младе репрезентације Србије. Генерални покровитељ Избора најбољих спортиста је била Општина Стара Пазова а велики број награда за спортсите обезбедили су бројни спонзори.

више фотографија ОВДЕ

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије