• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

СКЛОПЉЕНО ПРИЈАТЕЉСТВО СА ГРАДОМ GETIUmberto Di Prima, градоначелник града Geti у Италији и Горан Јовић председник општине Стара Пазова, потписали су у Спортском центру, споразум о пријатељству измедју два града, као први корак ка успостављању шире сарадње.

Председник Јовић је истакао да ће општина Стара Пазова учинити све, да се у наредном периоду сагледају све могућности око успостављања шире сарадње са градом Geti, поготово што је Италија спремна да помогне Србији па тако и нашој општини да лакше дође до предприступних фондова Европске Уније у очекивању да ће у децембру Србија добити статус кандидата за чланство у ЕУ.

Према речима градоначеленика Di Prima
привредници у Geti, али и у околним градовима, су спремни да инвестирају у Србију, а чули су много тога лепог за општину Стара Пазова као погодном тлу за страна улагања у привреду, али и могућност за развој сарадње у туризму, култури, спорту у шта су се и сами уверили обилазећи индустријске зоне.
Потписивању договора присуствоваао је и почасни конзул Србије у Италији Roberto Velardi, иначе велики пријатељ Србије и српског народа. Градоначелник Di Prima је позвао председника Општине Стара Пазова Горан Јовића да са сарадницима и привредницима посети у мају следеће године Geti, што је са задовољством и прихваћено.

Потписивању договора о пријатељству присуствовали су најближи сарадници градоначелника Umebrta Di Prima
, као и Горан Врањеш заменик председника општине Стара Пазова, и Драгиша Лајовић директор ЈП Урбанизам. На крају сусрета председник Јовић и градоначелник града Geti Umberto Di Prima
, разменили су поклоне, који су симболи и сувенири њихових градова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије