• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

likovnakolonijaПо 21.пут је, овог септембра, у Војки одржана Ликовна колонија „Космик арт“ која је окупила 27 сликара и вајара из целе Србије. Први пут, ова ликовна манифестација је одржана без идејног творца и оснивача колоније, сликара Љубише Марића који је преминуо почетком септембра, али је четвородневно стваралачко дружење у Војки било својеврсни омаж овом уметнику.

На отварању колоније на његов живот и рад је подсетио Стеван Кудић, уметницима у име организатора, МЗ Војка, за учешће на 21.сазиву захвалио је у име организатора Петар Ћурчин, председник Савета МЗ Војка, а манифестацију свечано затворио директор Центра за културу Стара Пазова Александер Бако. Ове године, изванредне слике у легату војачке колоније за коју је предложено да убудуће носи име „Космик арт-Љубиша Марић“, оставило је 27 уметника: Момчило Фундуп који је из Београда преселио у Војку, Тадија Савић из Ивањице, Владимир Кепић из Јгаодине, Јосип Клер из Црвенке, Драгомир Радојчићи Радован Мојски из Сремских Карловаца, Ана Бабић из Београда, Милка Маћко из Новог Сада, Златомир Вуковић из Шапца, Јелена Врагодић из Вршца, Радивој Блечић из Инђије, Злата Протић и Паја Ратковић из Руме, Јелица Мијатовић из Каћа, Синиша Попов, Зорица Опавски и Владимир Лазић из Старе Пазове, Горан Арсенијевић из Голубинаца, Сунчица Пинц из Нових Бановаца и Милан Ђурић, Живко Радосављевић, Синиша Чолаковић, Момир Ерак и Марија Зековић из Војке.У част уметника, у богатом програму током колоније учествовали су мр контрабаса Љубинко Лазић из Војке са ученицима, војачки аматери и поп-рок музичари и глумац Милан Дудућ из Голубинаца. Велико платно са ликом Љубише Марића, у спомен на оснивача колоније, урадио је сликар из Ивањице Тадија Савић.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије