• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Светлана Рудић професор српског језика и књижевности у пензији, али и велики заљубљеник у фолклорно благо не само свог народа него свих народа некадашње Југославије, обележила је велики јубилеј, 40 година систематичног и преданог рада као уметнички руководилац и короеграф свечаним концертом, са својим садашњим али и бившим ученицима-играчима и свирачима КУД Дукат.

Позоришна сала у Старој Пазови се у суботу увече орила од песме, игре, али и аплауза, не само за изведене короеграфије, већ пре свега за рад и резултате овог културно уметничког друштва. Свечани концерт поводом 40 година рада Светлане Рудић отворила је група "најверниих" играча из 1993. а поред извођачког, припремног и дечјег ансмабла ФА "Дукат" и група играча са којима је почела 1971. године је заиграла Градске игре, да би се на крају развило коло у које се ухватило свих 105 учесника програма. Захвални за то "што их је инфицирала фолклором" и за све што их је научила, што им је омогућила да играју али и виде свет, заљубљеници у фолклорно благо свог народа су Светлани Рудић, уз безброј букета цвећа и торту са опанком као симболом српског фолклора уручили и Плакету за 4 деценије преданог и несебичног давања и њима и фолклору. Ова Плакета ће наћи место поред Златне значке КПЗ Србије и других признања која је Светлана Рудић као оснивач аматерских друштава, уметнички руководилац, кореограф, селектор на зонским и војвођанским смотрама и фестивалима добила претходних година. А.Мали

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије