• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Анђелка Мали, новинарка Радио телевизије Стара Пазова, примила је Златну значку Културно - просветне заједнице Србије и Министарства вера и дијаспоре за 2011. годину. Ово престижно признање се додељује за дугогодишњи допринос развијању културних делатности, што Анђелка Мали чини преко 40 година.

- Ја имам срећу да радим оно што волим, волим оно што радим и радила сам онако како сам мислила да треба радити. Суштински, ја себе у овом тренутку и са овом наградом у рукама, доживљавам само као зрно песка у више од десет векова дугој традицији, историји српске културе. Од Светог Саве, од Хиладара, преко Доситеја, Вука, Змаја, Бранка Радичевића, преко Андрића, Црњанског и многих који су себе уткали у ово стваралаштво као музичари, сликари, књижевници, историчари, архитекте, прегаоци на свим пољима. Ја сам нашла своје место да се као човек, као радник у култури, а и као новинар борим да све оно лепо и добро стигне до оних до којих вреди са стигне, да се забележе напори прегалаштва, изјавила је поводом доделе награде Анђелка Мали. Ове године су Златну значку примила 54 прегаоца у култури: књижевници, музичари, диригенти, новинари, што у Србији што дијаспори, од Темишвара, преко Париза до Јоханесбурга. Између осталих Златну значку су на свечаности у Народном позоришту у Београду на сцени "Раша Плаовић" добили: Ратко Божовић, Жарко Данчуо, Момчило Бајагић, Локица Стефановић и Миодраг Мандић Манда.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије