• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

На основу пројеката којим су конкурисали, покрајински Секретаријат за културу и информисање ове године доделио је средства као вид подршке КУД-у "Бранко Радичевић" у износу од 500.000 динара. Један део средстава утрошиће за куповину ношњи, а други део за финансирање међународног Видовданског фестивала фолклора деце који се одржава у Старој Пазови.

Иначе, покровитељи Видовданских сусрета су општина и МЗ Стара Пазова, а средства добијена из Покрајине су подршка "Радичевићу" у његовом настојању да негује и сачува културно наслеђе кроз аутентичност фолклора и свих видова нематеријалне културе који га прате. Уговор о додели средстава потписали су у Старој Пазови Лепосава Кркић, председница КУД-а и Милорад Ђурић, покрајински секретар за културу и информисање. Председник општине Горан Јовић, захваливши се покрајинском секретару Милораду Ђурићу, изразио је уверење да ће ова средства бити наменски утрошена и пожелео да "оваквих сусрета буде што више у општини која брине о култури". Он је додао, да одобрена средства за културу у старопазовачкој општини, потврђују чињеницу да Влада АПВ брине о култури, такође као и општина Стара Пазова. Покрајински секретар је рекао да су се руководили идејом да подрже пројекте који су специфични за поједине, војвођанске општине, или изузетно квалитетни. Председница "Радичевића" Лепосава Кркић захвалила се на додељеним средствима која ће се наменски искористити и нагласила да деца која се баве фолклором заслужују сваку пажњу.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије