• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Током викенда у Старој Пазови одржани су 9. по реду "Видовдански сусрети", међународни фестивал дечијег фолклора, који, како је истакао на отварању председник општине Горан Јовић, од скромног почетка 2003. године постепено прераста у бренд манифестацију општине.

Под генералним покровитељством општине Стара Пазова, уз подршку Покрајинског секретаријата за културу и информисање, МЗ Стара Пазова, Центра за културу и општинског Савеза аматера, у организацији КУД-а "Бранко Радичевић" у петак је Фестивал почео Видовданским прелом. То је била прилика да публика ужива у традиционалној музици коју су извеле превачке групе ОКУД "Инђија" из Инђије, УГ "Сана" из Старе Пазове, КУД "Бранко Радичевић" (домаћин) и Савета Ђорђевић, народни певач. Другог фестивалског дана, након луткарске представе "Адам међу бубама", Позориштанцета "Галерија" из Словачке Републике, непосредно пред почетак централне манифестације на Тргу "Др Зорана Ђинђића" председник општине је приредио пријем за представнике фолклорних друштава учесника и госте. Пожелевши добродошлицу, уз захвалност домаћинима КУД-у "Бранко Радичевић" што негује фолклорну традицију, председник Јовић је рекао да "Видовдански" фестивал из године у годину постаје све масовнији, добијајући све више пријатеља из земље и иностранства. Своје учешће на овој манифестацији узели су: ФА "Дукат" из Бјељине-Република Српска, КУД "Ђоко Патковић" из Боботе-Хрватска, КУД "Златибор" из Чајетине, СКЦ "В.С. Караџић" из Бачке Тополе, КУД "Станко Пауновић" Панчево, АНИП "Бранко Радичевић" Рума, СОС Дечје село Краљево (специјални гости), СКУД "Х.Ј.Чмелик" Стара Пазова и КУД домаћин. Сви они у свечаном дефилеу прошли су центром Старе Пазове, а затим су наступили на Тргу др Зорана Ђинђића. Овај Фестивал дечјег фолклора отворио је председник општине Горан Јовић. - Желим учесницима успешан наступ и желим да се овакви сусрети који шире лепе вести из Старе Пазове што чешће дешавају - рекао је Јовић и свима пожелео да понесу лепе успомене из града домаћина. Недеља, трећи фестивалски дан је искоришћена за дружење и међусобно упознавање, као и посету Кући фудбала.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије