• Hits: 6784

Јавни увид у нацрт просторног плана подручја посебне намене система за водоснабдевање „ИСТОЧНИ СРЕМ” и Извештај о стратешкој процени утицаја просторног плана подручја посебне намене система за водоснабдевање „ИСТОЧНИ СРЕМ” на животну средину

grb-voj-praviУ складу са чланом 50. Закона о планирању и изградњи ("Сл. гласник РС", бр. 72/09, 81/09 - исправка, 64/10 - УС, 24/11, 121/12, 42/13-УС, 50/13-УС, 98/13-УС, 132/14 и 145/14) и чл. 54-67. Правилника о садржини, начину и поступку израде докумената просторног и урбанистичког планирања ("Сл. гласник РС" 64/15), и чл. 5. и 19. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину ("Сл. гласник РС" 135/04 и 88/10) Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине оглашава Јавни увид у нацрт просторног плана подручја посебне намене система за водоснабдевање „ИСТОЧНИ СРЕМ” и Извештај о стратешкој процени утицаја просторног плана подручја посебне намене система за водоснабдевање „ИСТОЧНИ СРЕМ” на животну средину.

Нацрт просторног плана подручја посебне намене система за водоснабдевање „ИСТОЧНИ СРЕМ” (у даљем тексту: Нацрт просторног плана) и Извештај о стратешкој процени утицаја Просторног плана подручја посебне намене система за водоснабдевање „ИСТОЧНИ СРЕМ” (у даљем тексту: Извештај о стратешкој процени утицаја), обухватају у целости територије општина: Ириг, Инђија, Стара Пазова, Пећинци, Рума, као и територију града Сремска Митровица (катастарска општина Јарак).

1. Јавни увид у Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја, одржаће се у трајању од 30 дана, од 30. марта 2017. године до 28. априла 2017. године.

Нацрт просторног плана са комплетом рефералних карата и Извештај о стратешкој процени утицаја биће изложени на јавни увид у граду/општинама које се налазе у обухвату Плана и у просторијама Покрајинског Секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Булевар Михајла Пупина 16.

Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја биће доступни на увид заинтересованој јавности:
- у аналогном и дигиталном облику, у просторијама органа јединица локалне самоуправе надлежним за пословне просторног планирања и урбанизма,
- у дигиталном облику на званичној интернет адреси Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине.

Јавна презентација Нацрта просторног плана и Извештаја о стратешкој процени утицаја биће одржана у Општини Ириг, у згради Општине Ириг, 12. априла 2017. године у 11 часова, Сала за састанке, улица Војводе Путника 1.

Примедбе на Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја, физичка и правна лица могу доставити, у писаној форми, органима задуженим за послове урбанизма у локалним самоуправама и Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине на адресу: Булевар Михајла Пупина 19, 21000 Нови Сад, у току трајања јавног увида, до 28. априла 2017. године.

Јавна седница Комисије за јавни увид одржаће се 10. маја 2017. године у Новом Саду у згради Скупштине АП Војводине, сала 1, ул. Владике Платона ББ, са почетком у 11 часова.

2. У складу са одредбама члана 50. Закона о планирању и изградњи, о извршеном јавном увиду надлежни орган, односно Комисија за планове ће сачинити Извештај о објављеном јавном увиду и доставити га обрађивачу планског документа, Носиоцу израде Плана - Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине и градовима и општинама у обухвату Плана.

Преузмите документа:

Нацрт просторног плана

Посебна намена простора

Инфраструктурни системи

Природни ресурси и заштита животне средине

Заштита природних ресурса и културних добара

Карта спровођења

Извештај о стратешкој процени утицаја просторног плана на животну средину

Природни ресурси, зоне негативних утицаја и деградациони пунктови са мерама заштите

Заштита природних добара