• Hits: 6993

Јавни позив за доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Стара Пазова за 2017. годину

grb-thumbУ складу са одредбама чл. 60-71. Закона о пољопривредном земљишту („Службени гласник РС“, број 62/06, 65/08-др.закон, 41/09 и 112/2015, пољопривредним земљиштем у државној својини располаже и управља Република Србија преко Министарства, а користи се према Годишњем програму заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта који носи надлежни орган јединице локалне самоуправе, уз сагласност Министарства. У оквиру активности које се односе на израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, између осталог јединица локалне самоуправе расписује Јавни позив за остваривање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Стара Пазова за 2017. годину.

У вези са тим, на интернет страници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, постављен је модел јавног позива крајем јуна 2016. године.

На основу дописа Министарства пољопривреде и заштите животне средине бр. 320-11-06273/2016-14 од 19.08.2016. године, израђена је ИЗМЕНА И ДОПУНА ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА ПРЕЧЕГ ЗАКУПА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ.

Имајући у виду обимност документације из јавног позива, односно да је било потребно прибавити документацију од већег броја органа, ради поједностављења поступка, као и како би право пречег закупа у складу са законом остварио што већи број лица, израђена је поменута измена и допуна јавног позива.

Комисија овим путем обавештава:
-власнике система за наводњавање, одводњавање, рибњака, пољопривредног објекта, стакленика, пластеника и вишегодишњих засада (воћњака и винограда који су у роду) на пољопривредном земљишту у државној својини и који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу најмање три године (у даљем тексту: инфраструктура) и
-власнике домаћих животиња, који су и власници, односно закупци објеката за гајење тих животиња на територији јединице локалне самоуправе на којој се право пречег закупа остварује, који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статуту најмање једну годину (у даљем тексту: сточарство),
да доставе потребну документацију ради доказивања права пречег закупа на пољопривредном земљишту у државној својини на територији општине Стара Пазова за 2017. годину, до дана 31. октобра 2016. године.

Сва потребна документација за попуњавање (изјаве и захтеви) може се преузети и на инфо-пулту Општинске управе Општине Стара Пазова (Светосавска 11, Стара Пазова), сваког радног дана 07:30-15:00 часова.

Преузмите документа:

Текст јавног позива

Изјава о сагласности

Изјава подносиоца захтева

Захтев за признавање права пречег закупа - инфраструктура

Захтев за признавање права пречег закупа - сточарство