• Hits: 6129

Конкурс за учешће у финансирању стручног оспособљавања, незапослених лица - приправника /затворен/

Конкурс за учешће у финансирању стручног оспособљавања, незапослених лица - приправникаНа основу члана 3. тачка 2. Споразума о утврђивању међусобних права и обавеза број: 133-10-1/2014-36 од 06.06.2014. године закљученог између: АПВ - Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равнопоравност полова, општине Стара Пазова и НСЗ - Покрајинске служба за запошљавање, расписује се КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ У ФИНАНСИРАЊУ СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА, НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА - ПРИПРАВНИКА.

Општина Стара Пазова, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду, запошљавање и равноправност полова и НСЗ – Покрајинском службом за запошљавање, на основу Локалног акционог плана за запошљавање за 2014. годину, расписује Конкурс за учешће у финансирању стручног оспособљавања незапослених лица у својству приправника, уз заснивање радног односа у трајању од 12 месеци, ради оспособљавања за самостални рад у струци и полагање приправничког, односно стручног испита.

За време приправничког стажа лице остварује право на рефундацију зараде у месечном нето износу од 22.000,00 динара са припадајућим порезом и доприносима за обавезно социјално осигурање - за приправника који има високо образовање стечено на студијама другог степена (дипломске академске студије – мастер, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије) односно на основним студијама у трајању од најмање четири године. Исплата зараде се врши на месечном нивоу.

Захтеве подносе послодавци који ангажују незапослена лица у својству приправника по уговору о раду, под условима:

  • да се лице налази на евиденцији незапослених НСЗ - испостава Стара Пазова;
  • да нема радног искуства на пословима за које се прима у својству приправника.

Текст са детаљима и условима конкурса

Захтев за учешће у програму