• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-sve-djake-prvake-opstina-obradovala-poklon-kompletima-udzbenikaОвог септембра у ђачке клупе у општини Стара Пазова, по први пут, село је 646 ученика. Да би ученици, а и родитељи што комотније превазишли овај почетак, уз олакшицу у кућном буџету, локална самоуправа је, на иницијативу председника Општине господина Ђорђа Радиновића, и ове године обезбедила новац за набавку школских уџбеника за ученике првих разреда, као и за набавку неопходних школских прибора.

Прве радне недеље нове школске године, сви ученици првих разреда, уписаних у девет основних школа на територији општине добили су комплете школских књига и приборе.

"Помоћ локалне самоуправе, која је усмерена у област образовања у општини Стара Пазова, је вишеструка. Доказ у пракси да је то исправна стратешка одлука произилази из чињенице да, из године у годину, имамо све већи број студената, одличних ученика средњих и основних школа, да освајамо највећа признања на такмичењима, како у земљи, тако и ван њених граница. Образовање је важно за омладину, за бољу будућност наше Општине, која се због свог континуираног развоја позиционирала међу најуспешније у Србији", поручио је председник Општине Ђорђе Радиновић, а затим додао да „једна привредно успешна Општина, каква је наша, свакако треба да буде јака подршка родитељству и повећању броја деце. Свим ученицима првих разреда желим да заволе школу, да своје обавезе прихвате са одговорношћу и да након школовања постану успешни људи, који ће своја знања заложити за будућност своје Општине.“

Поред првог човека старопазовачке општине, Ђорђа Радиновића, срећан почетак школовања и успех у даљем образовању, уз пригодно дружење са првацима и њиховим учитељима, пожелели су и председник СО Стара Пазова Горан Јовић, заменик председника, Милан Беара, помоћници председника, Владимир Јовановић и Бранислава Мали, начелник одељења за друштвене делатности, Жељко Шолаја и општинска просветна инспекторка, Милева Љубинковић.

Набавка уџбеника и школског прибора за ученике првих разреда само је један вид помоћи и подршке коју Општина Стара Пазова усмерава на образовање. Сваке године, у зависности од приоритета, планом инвестиција у инфраструктурне радове, улаже се у реконстукције или санације школских објеката. Награђују се за свој труд и залагање и најуспешнији ученици основних и средњих школа, као и њихови наставници и професори вредним наградама (новчане награде, модерни таблет уређаји, мини музички плејери, екстерне батерије за мобилне уређаје, енциклопедијска издања књига познатих издавача), а основци које наставничка већа школа издвоје као највредније, награђују се и петнаестодневним, едукативним путовањем на грчко острво Крф. Ни они мало старији нису заборављени, за све младе таленте – студенте, сваке године расписује се Конкурс за доделу новчаних средстава. Такође, Општина Стара Пазова годинама уназад регресира и превоз ученика и студената до њихових образовних установа.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter