• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Today is: Saturday, February 23th 2019

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-jos-bolji-uslovi-za-ljubitelje-sporta-i-zdravog-zivota-gradi-se-savremena-sportska-hala-u-starim-banovcimaЈош једна велика инвестиција у инфраструктуру у Подунављу почиње са првим топлим данима. Наиме, Општина Стара Пазова је успешно обезбедила додатна средства на још једном конкурсу Управе за капитална улагања и на овај начин обезбедила око 90 милиона динара за прву етапу изградње спортске хале у Старим Бановцима. Из општинског буџета за капиталну инвестицију, са којом ће се у великој мери унапредити спортске активности и осавременити услови за припрему и тренинг бројних спортиста и спортских клубова на територији општине, издвојено је око 20 милиона динара.

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, у присуству директора Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељка Ковачевића, уручио је у среду, 31. јануара Уговор о преносу средстава по јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката првом човеку старопазовачке општине, Ђорђу Радиновићу.

„Поносан сам што је општина Стара Пазова последњих пет година веома успешна и што смо успели да, и уз помоћ дела средстава добијених кроз подршку покрајинских и републичких органа, спроведемо у дело оно што смо раније зацртали, а то су бројни инфраструктурни пројекти у свим насељима општине подједнако. Ове године, захваљујући подршци Управе за капитална улагања, у Старим Бановцима започећемо изградњу савремене спортске хале, налик на вишенаменску халу коју смо већ изградили у Голубинцима. У Подунављу се већ увелико ради. У току је друга фаза радова на уређењу центра Нових Бановаца код храма, а изводе се радови и на реконструкцији центара Сурдука и Белегиша“, изјавио је Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова.

„Најважнији пројекти су пред нама, данас смо доделили уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 29 градова и општина у АП Војводини, у вредности од око 2 милијарде динара. Ови пројекти се односе углавном на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности. У овој години индекс капиталне потрошње повећан је са 24 на 37 – 38 процената, што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте. Нови конкурс Управе за капитална улагања биће расписан у јулу месецу, те се надам да ће сви градови и општине наставити са праксом успешног аплицирања и даљег развоја својих насеља“, објаснио је медијима Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter

Pool

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?