• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-jos-bolji-uslovi-za-ljubitelje-sporta-i-zdravog-zivota-gradi-se-savremena-sportska-hala-u-starim-banovcimaЈош једна велика инвестиција у инфраструктуру у Подунављу почиње са првим топлим данима. Наиме, Општина Стара Пазова је успешно обезбедила додатна средства на још једном конкурсу Управе за капитална улагања и на овај начин обезбедила око 90 милиона динара за прву етапу изградње спортске хале у Старим Бановцима. Из општинског буџета за капиталну инвестицију, са којом ће се у великој мери унапредити спортске активности и осавременити услови за припрему и тренинг бројних спортиста и спортских клубова на територији општине, издвојено је око 20 милиона динара.

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, у присуству директора Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељка Ковачевића, уручио је у среду, 31. јануара Уговор о преносу средстава по јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката првом човеку старопазовачке општине, Ђорђу Радиновићу.

„Поносан сам што је општина Стара Пазова последњих пет година веома успешна и што смо успели да, и уз помоћ дела средстава добијених кроз подршку покрајинских и републичких органа, спроведемо у дело оно што смо раније зацртали, а то су бројни инфраструктурни пројекти у свим насељима општине подједнако. Ове године, захваљујући подршци Управе за капитална улагања, у Старим Бановцима започећемо изградњу савремене спортске хале, налик на вишенаменску халу коју смо већ изградили у Голубинцима. У Подунављу се већ увелико ради. У току је друга фаза радова на уређењу центра Нових Бановаца код храма, а изводе се радови и на реконструкцији центара Сурдука и Белегиша“, изјавио је Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова.

„Најважнији пројекти су пред нама, данас смо доделили уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 29 градова и општина у АП Војводини, у вредности од око 2 милијарде динара. Ови пројекти се односе углавном на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности. У овој години индекс капиталне потрошње повећан је са 24 на 37 – 38 процената, што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте. Нови конкурс Управе за капитална улагања биће расписан у јулу месецу, те се надам да ће сви градови и општине наставити са праксом успешног аплицирања и даљег развоја својих насеља“, објаснио је медијима Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter