• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-unapredjenje-uslova-za-rad-staropazovackog-sudstva-nova-zgrada-suda-i-osnovnog-javnog-tuzilastva-u-staroj-pazoviСве већи и бржи привредни раст Општине Стара Пазова, повећање броја запослених и други аспекти друштвено – социјалних услова живота, довели су до повећања обима правних послова, а самим тим и потребе за проширивањем постојећих или изградњом нових објеката и капацитета.

2015. године, након свих уложених напора, а захваљујући истрајним преговорима представника локалне самоуправе са надлежним правосудним органима, новим Решењем, основан је Основни суд у Старој Пазови за територију општина Инђија и Стара Пазова. У оквиру Закона о седиштима судова и јавних тужилаштава, организација Основног суда у Сремској Митровици доделила је Основном суду у Старој Пазови нове територијалне надлежности и већи број судија. Да би у потпуности омогућили и унапредили рад Основног суда, руководство општине Стара Пазова одмах је кренуло у реализацију, за правосуђе, једне од најбитнијих инвестиција – изградњу новог објекта зграде Основног суда и Основног јавног тужилаштва у Старој Пазови.

Неопходна средства за изградњу нове зграде суда, око 45 милиона динара, обезбедила је Општина Стара Пазова, а Министарство правде је помогло у комплетном ентеријерском опремању нових судијских кабинета, писарница и осталих неопходних просторија. У набавци намештаја, технике и потребне опреме, учествовали су и привредници који послују на територији општине Стара Пазова.

Свечано пресецање врпце, што је означило и званично отварање новоизграђеног објекта, у петак, 22. децембра, обавили су Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Ружица Николић, председница Основног суда и Владимир Николић, јавни тужилац, у присуству Славице Јелаче, помоћнице министра правде, бројних представника ресорног министарства, локалне самоуправе, релевантних правних институција, републичког тужилаштва и Врховног касационог суда.

„Ми као локална самоуправа, одмах смо кренули у реализацију овог пројекта, да помогнемо Министарству правде, онолико колико је било у нашој моћи, у виду изградње нове зграде, како би на тај начин убрзали процес изналажења и обезбеђивања свих неопходних услова за несметан рад суда и тужилаштва. Имамо у плану и даље проширење, овог пута за потребе Основног јавног тужилаштва, такође у виду нове зграде и проширења капацитета.“, поручио је овом приликом први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић.

„Сада, са новом зградом, грађани општине Стара Пазова више неће имати проблема што се тиче гужви у ходницима, немогућности да се седне у чекаоници, неће морати више зарад потреба тужилаштва да одлазе у зграду полиције, да свој ред чекају у неусловним ходницима, сада ће имати бољи приступ и суду и тужилаштву. Планирамо и да изградимо пролаз директно до зграде полиције, тако да ће сви органи реда у Старој Пазови бити повезани и што је најважније близу једни другима.“, изјавила је председница Основног суда, Ружица Николић. Проширење капацитета Основног суда и Основног јавног тужилаштва у Старој Пазови допринеће неупоредиво бољим условима рада и квалитетнији приступ правди грађанима овог дела Срема.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter