• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-nastavljaju-se-ulaganja-u-uredjenje-centralne-pazovacke-industrijske-zone-preko-50-miliona-za-izgradnju-nove-saobracajnice-od-1-km-1Инфраструктурно опремање индустријских зона обиман је и веома важан посао сваке локалне самоуправе која стратешки ради на развоју и привредном јачању. На територији општине Стара Пазова тренутно постоје четири, инфраструктурно и комунално опремљене, индустријске зоне у којима послује велики број успешних светских и домаћих компанија, које запошљавају велики број радника, не само са територије општине Стара Пазова, већ и из околних градова и општина.

Старопазовачко општинско руководство са председником Ђорђем Радиновићем је још 2012. године, као кључни стратешки услов привлачења нових инвеститора и отварања још нових радних места за грађане, поставило - ширење, развијање и инфраструктурно повезивање постојећих индустријских зона и стварање нових. Пошто је овај посао руководство поставило као свој стални задатак, и у овој 2017. години, а и у наредним годинама које долазе, остварују се услови за конкретне, видљиве резултате у тој области.

Иако најмлађа, четврта по реду, Централна индустријска зона у потпуности је комунално опремљена. У близини ове зоне, изграђена је и нова петља са искључењима на међународни аутопут Е–75 (Београд – Будимпешта) са два кружна тока, а захваљујући сарадњи са Министарством привреде, Општина Стара Пазова је обезбедила неопходна средства за наставак изградње саобраћајнице, која ће повезати две петље (на поменутом аутопуту) петљу Нова Пазова и петљу Нови Бановци и инфраструктурно унапредити Централну радну зону у којој су своје дистрибутивне центре већ отвориле белгијска компанија Делез, немачки Лидл и домаћи ДТС.

У ресорном министарству јуче је заменик председника Општине Стара Пазова Милан Беара потписао тројни уговор о изградњи остатка ове саобраћајнице, чији је један део, дужине 950 м, завршен раније. Радови на изградњи другог дела, дужине преко 1км обухватаће, поред изградње пута, и изградњу земљаних канала за одвођење кишнице са асфалта и околних терена. Процењена вредност инвестиције је преко 50 милиона динара, од чега ће Министарство привреде финансирати са 60%, а Општина Стара Пазова са 40% средстава.

Поводом добијања средстава за реализацију пројекта и потписивања поменутог Уговора председник Радиновић је још једном подсетио на значај ове инвестиције уз закључак да ће, по завршетку комплетне радне зоне и почетка званичног пословања свих предвиђених компанија, овде бити запослено још неколико хиљада радника.

"Иако је овде акценат стављен на потребе привредника који послују у оближњим индустријским зонама, нова саобраћајница ће добро доћи и грађанима, јер ће овим путем брже и једноставније стизати из Нових Бановаца ка Новој Пазови или Војки и даље према аутопуту Е-70 тј. аутопуту Београд – Загреб", рекао је приликом потписивања Уговора у Министарству привреде заменик председника Општине Милан Беара.

У првој фази радова на изградњи ове саобраћајнице пре три године, у сарадњи са компанијом "Лидл" изграђено је 950м пута, од кружног тока код компаније "Делез Србија" до новоизграђеног објекта компаније "Лидл".

Локалне инвестиције уз сарадњу са Министарством привреде

Општина Стара Пазова уско сарађује са свим републичким и покрајинским институцијама. Велики успех на конкурсима ових институција постиже захваљујући унапред припремљеној пројектној документацији и грађевинским дозволама. Сви велики инфраструктурни пројекти финансирају се делом из буџета општине, а делом из средстава републичких министарстава и покрајинских секретаријата. Министарство привреде и Општина Стара Пазова су, кроз Програм подршке развоју локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“, издвојили око 140 милиона динара за реализацију три инвестиције од великог значаја за грађане:
1. Реконструкција центра Војке, која је завршена почетком ове године
2. Друга фаза радова на реконструкцији центра Нових Бановаца и
3. Изградња саобраћајнице у Централној индустријској зони.

За поменуте пројекте, Општина Стара Пазова је издвојила око 80 милиона динара, док је Министарство учествовало са око 60 милиона динара, чиме се омогућило да се уради више и брже, а са знатно мањим оптерећењима на буџет, који се усмерава на више пројеката у исто време.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter